P&O adviseur Wilbert over werken bij felix. & zijn samenwerking met een fiscalist

woensdag 05 mei 2021

felix. zoekt fiscalist! Wilbert Prins, salarisadministrateur en P&O adviseur bij felix., vertelt graag meer over werken bij felix. én hoe hij in zijn dagelijkse werkzaamheden de expertise van een fiscalist op zoekt. Wilbert: “Ik loop regelmatig bij onze fiscalist binnen. Bijvoorbeeld over de optimalisatie van het salaris in samenhang met een dividenduitkering, het verwerken van de auto van de zaak of bij advisering over pensioen en oudedagsvoorzieningen”. Lees gauw verder voor het hele verhaal van Wilbert!

Wie is Wilbert?

Allereerst: wie is Wilbert eigenlijk? Wilbert vertelt graag meer: “Binnen felix. vervul ik sinds september 2020 de rol van salarisadministrateur en P&O adviseur. Voordat ik bij felix. ben komen werken heb ik eerst 5 jaar ervaring opgedaan als salaris specialist bij een software leverancier. Daarna heb ik nog 5 jaar bij een ander accountantskantoor gewerkt als Payroll Professional. In die tijd heb ik ook mijn diploma’s PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie) en VPS (Vakopleiding Payroll Service) behaald. Sinds september 2020 adviseer ik bij felix. ondernemers op het gebied van salaris- en HR dienstverlening.”

Wat drijft Wilbert in zijn werkzaamheden? Wilbert vertelt verder: “Ik haal veel voldoening uit het voeren van een gedegen salarisadministratie waar onze klant echt op kan bouwen en sturen. Aan de hand van de salarisadministratie stel ik voor onze klanten vervolgens ook personeelsrapporten samen. Zo geef ik werkgevers daadwerkelijk inzicht in hun cijfers met betrekking tot hun personeel. Hoe staat de werkgever er eigenlijk voor op het gebied van ziekteverzuim of verlofregistratie? Wat is de kostprijs per uur van een werknemer en is de werkgever zich daar wel bewust van? Zo ontstaan er iedere keer weer waardevolle gesprekken met de ondernemer.”

En verder? Wilbert vult aan: “Daarnaast geef het verbeteren van het rendement van klanten mij ook veel voldoening. Een mooi voorbeeld daarvan is de DGA-rendementscheck die ik voor meerdere klanten heb uitgevoerd. Als je kritisch kijkt naar de financiële situatie van de ondernemer, valt er vaak echt nog (meer) winst te behalen. Het is gaaf om samen met de klant onbenutte kansen te signaleren, om die kansen vervolgens ook samen te pakken!”

Samenwerking met een fiscalist

Ook Wilbert zoekt in zijn dagelijkse werkzaamheden regelmatig de expertise van een fiscalist op. Wilbert legt uit: “Ondernemers en werkgevers komen met diverse vraagstukken bij mij. Een groot deel van die vraagstukken zijn fiscaal getint. Het is dan zeer prettig om samen met een fiscaal expert te sparren en te zoeken naar de beste oplossingen.”

Met wat voor vraagstukken klopt Wilbert dan bij een fiscalist aan? Wilbert vult aan: “Dat kan iedere keer weer wat anders zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de verzekeringsplicht van medewerkers of familieleden, de optimalisatie van het salaris in samenhang met een eventuele dividenduitkering, het verwerken van de auto van de zaak, hoe maak je zo optimaal mogelijk gebruik van de werkkostenregeling, hoe ga je om met een scholingsbudget of studerende kinderen, wat zijn de mogelijkheden ten aanzien van pensioen en oudedagsvoorzieningen van de ondernemer of zijn werknemers, en ga zo maar door. Heel uitdagend en divers dus!”

Wilbert over Werken bij felix.

Hoe ervaart Wilbert werken bij felix.? Wilbert: “Bij felix. zijn de lijntjes kort. Er is altijd ruimte om even met een collega te sparren of bij hem of haar naar binnen te lopen. Daarnaast hangt er bij felix. een hele informele sfeer. Er wordt hard gewerkt, maar er is tussendoor ook altijd tijd voor een geintje. Ik ga dan ook iedere dag weer met veel plezier naar mijn werk.”

En vanwaar die hardloopschoenen op zijn foto? Wilbert lacht: “In mijn vrije tijd mag ik graag hardlopen, maar ook voor onze klanten sta ik elke dag in de startblokken!”

Ook enthousiast geworden over Werken bij felix.?

We staan altijd open voor nieuw talent met ambitie. Verras ons dan ook gerust met een open sollicitatie. Daarnaast zijn wij op dit moment ook gericht op zoek naar een fiscalist als versterking van ons team. En niet zomaar één. We zoeken namelijk een ervaren fiscalist met lef die langs de rand van de fiscale lijntjes durft te kleuren. Je checkt onze volledige vacature hier.

Wil je meer lezen over werken bij felix.? Je vindt meer blogs met persoonlijke verhalen van onze mensen hier. Ook onze accountant Jeniene vertelt bijvoorbeeld graag hoe zij de samenwerking met een fiscalist vormgeeft: “Samen met een fiscalist probeer ik besparingen voor de klant te realiseren. Ik geef de voorzet, hij of zij kopt die bal erin!” Je leest haar verhaal via deze link.

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden