Juridisch advies

Een groeiende onderneming betekent ook een toenemend aantal afspraken met werknemers, klanten, leveranciers, (ver)huurders, partners. Een geschil of discussie zit daardoor in een klein hoekje. Hierdoor loop je niet alleen financieel risico, maar heeft dit ook emotioneel de nodige impact.

Waar loop jij tegenaan?

Er ontstaat wrijving in de samenwerking omdat afspraken onduidelijk zijn. Leveringen komen te laat of je wordt geconfronteerd met onverwachte kosten. Je hebt discussie met personeel of een afnemer met een dure procedure tot gevolg. Hierdoor laat jij onnodig geld liggen en loop je achter de feiten aan.

Jij vraagt je bijvoorbeeld af:

Wat heb jij nodig?

Oplossingsgericht
Voorkom aansprakelijkheid en boetes
Bespaar tijd en onnodige kosten

“Als je hard groeit, gaan er ook steeds grotere zaken rond arbeidsvoorwaarden, contracten en geschillen met medewerkers spelen”

Mirjam Boone, HR-manager bij Just Carpets: “Wij kunnen als bedrijf een aantal zaken zelf regelen op het gebied van personeel en arbeidsrecht, maar bij omvangrijkere zaken gaan we met Lilian van felix om de tafel. Zij komt dan bijvoorbeeld met soortgelijke casussen uit het verleden en juridische kennis die we zelf ontberen. Zo weten we zeker dat we geen belangrijke zaken vergeten.”

“Ze zijn erg kundig, punctueel en vooral ook heel menselijk”, legt Mirjam uit. Ze hebben overal erg goed in meegedacht. Daarnaast zijn ze erg sterk in het uitleggen van juridische termen in Jip & Janneke-taal. Niet op een hoogdravende manier.”

 

Daarom een hippisch contract

Als er één branche is waar men het liefst niets op papier zet, is het wel de hippische sector. Laat staan dat er gewerkt wordt met uitgebreide contracten en algemene voorwaarden.

Maar paarden worden soms voor gigántische bedragen verkocht. Er komt bovendien veel passie en emotie aan paarden te pas. En wat te denken van de risico’s die de paardensport met zich brengt? De kans op ongevallen, zwaar letsel en schade, aan zowel ruiter als paard, is zeker niet uitgesloten.

 

Met meer plezier en rust ondernemen
Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden