felix. & duurzaamheid

Optimaal gebruik maken van iets zodat je het niet onnodig moet weggooien, repareren of vervangen. Bij felix. zetten wij ons op verschillende manieren in zodat wij een duurzaam kantoor zijn. En met al deze kleine aanpassingen dragen we bij aan een zuiniger en betere leef- en werkomgeving.

Op verschillende manier zetten wij ons in om een duurzame manier van ondernemen én adviseren te hebben. Niet alleen duurzaam energieverbruik maar ook verder kijken dan dat. Bijvoorbeeld door klanten te adviseren over een investering die ze kunnen doen maar ook rapportages te geven waar je als ondernemer kan lezen hoe jouw bedrijf het doet. Hieronder benoemen we een aantal punten waar je onze duurzaamheid extra kan merken.

1. Papierloos kantoor 

Binnen felix. hebben we nagenoeg geen papier. Bijzonder hè voor een accountantskantoor?! Jaarrekeningen zijn digitaal en via onze digitale dashboards geven we realtime cijfermatig inzicht aan ondernemers. Dus geen papieren grafieken meer die morgen alweer zijn verouderd, maar online dashboards die zich continue aanpassen aan de financiële gegevens van de ondernemer. Uiteraard ontkom je er soms niet aan om toch papier te gebruiken, maar dat doen we dan uiteraard wel op duurzaam Forest Stewardship Council papier

2. Investeren in onze medewerkers 

Onze medewerkers zijn het hart van onze organisatie en de accountancybranche is aan veel veranderingen onderhevig. Wij investeren daarom veel in een duurzaam personeelsbeleid. Het bevorderen van gezond, competent, gemotiveerd en productief werken, van indiensttreding tot aan pensionering, staat daarbij voorop. Zo blijft ons belangrijkste kapitaal langdurig inzetbaar en kunnen wij onze klanten het beste bedienen! 

Hoe we dat doen? Samen een gezonde lunch eten met elkaar in de pauze, samen sporten als team en een vitaliteitsprogramma waarin we leuke activiteiten doen als team. Maar ook collega’s op cursus en training zodat ze optimaal hun werk kunnen blijven doen.

3. Advies waar je vaker dan één keer wat aan hebt

Een financieringsadvies, een advies over subsidiemogelijkheden; adviezen geven onze specialisten heel vaak. Maar hoe fijn is het niet dat je een advies krijgt waar je op langer termijn wat aan hebt? Daarnaast kijken wij ook bij ons advies vooruit én naar wet- en regelgeving op gebied van duurzaamheid. Zo weet je dat ons advies ook passend is over een aantal jaar met alle verduurzaming.

4. Besparing energieverbruik 

Bij felix. maken we gebruik van een energiezuinig airco- en verwarmingssysteem en groene stroom. Daarbij hebben we sinds de zomer van 2023 zonnepanelen. En door de warmtepomp is ons kantoor zelfs helemaal gasloos, dat al 15 jaar. En doordat we geheel in de cloud werken, hebben we zelfs geen energieslurpende server! 

5. Koffie van fairtrade koffiebonen 

Bij felix. houden we van een heerlijk kopje koffie. Dat geldt zowel voor onze eigen collega’s, als uiteraard ook voor onze klanten. Bij felix. serveren we al jarenlang uitsluitend koffie van fairtrade koffiebonen. Goed voor ons en goed voor de koffieboeren! 

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden