Over felix

Wij zien heel vaak dat ondernemers niet het maximale uit hun onderneming halen. Dat vinden wij jammer en dat kan écht anders.

Als ondernemer werk je heel hard maar als je dan kijkt naar je bankrekening vraag je je af: heb ik daar nou zo hard voor gewerkt? Met het juiste inzicht en het aanpassen van vaak simpele dingen, groeit je bankrekening wel, zodat je als ondernemer wel vrolijk wordt.

Hoe het allemaal begon

Het is een vrijdagmiddag meer dan 20 jaar geleden als jonge Jos Felix als accountant bij een kantoor in Zwolle werkt. Hij heeft die dag een afspraak gehad bij een klant. Het is al 15 uur. Jos twijfelt: “Zal ik nu nog naar kantoor gaan? Of rijd ik nog even naar die klant in Genemuiden?” Hij besluit dit laatste.

De klant in Genemuiden is zo verrast dat hij zo maar even langskomt. Ze drinken een kop koffie en al pratende levert het gesprek ook nog werk op. Mooi meegenomen denkt Jos. Hij stapt weer in zijn auto met een goed gevoel.

Klant blij, Jos blij.

Thuis nog wel even de uren invullen. Van half 4 tot half 5 koffie drinken bij klant in Genemuiden, noteert hij. En dan is het tijd om lekker van het weekend te genieten.

Het is maandagochtend. Gemotiveerd gaat hij naar kantoor.

Hij wil zich settelen achter zijn bureau als zijn manager op hoge poten binnenkomt. Jos moet op ‘het matje komen’. Nog voor hij iets kan zeggen gaat zijn manager los: “Ben je gek geworden? Koffie drinken bij een klant? Dat kan toch niet? Die uren kunnen we niet declareren, dat doe je niet weer!”

Compleet verbouwereerd en gedemotiveerd stapt hij het kantoor uit. Er knapt iets in hem. Hij is ervan overtuigd dat hij het juiste heeft gedaan. Op dat moment besluit Jos dat het anders kan én moet. Niet lang daarna richt hij felix accountants op.

Persoonlijke aandacht

Met dank aan onze enthousiaste en toegankelijke medewerkers heerst binnen felix overal het wij-gevoel. Daar laten we jou als ondernemer graag deel vanuit maken.

Voor ons ben je op de eerste plaats mens en allesbehalve een nummer.

Wat wij vaak terughoren van klanten die naar ons zijn overgestapt? “Jullie zijn oprecht betrokken!”

Vooruitkijken door real-time inzicht

Dankzij slimme apps werken we volledig online met je samen. Jij levert al je financiële stukken supersnel online bij ons aan. Zo heb je je bedrijf altijd bij je op je smartphone of tablet.

Wij houden zo meer tijd over voor het duiden van je actuele cijfers, strategisch advies en ondersteunen je bij het maken van bedrijfskeuzes.

Jij kunt je weer richten op dat wat je het liefste doet: namelijk je onderneming laten groeien.

Geen belastingcontroles en meer duidelijkheid vooraf

Als ondernemer is de samenwerking met de Belastingdienst niet altijd even leuk. Onze klanten kijken daar gelukkig heel anders tegenaan, dankzij het Horizontale Toezicht Convenant wat felix heeft.

Concreet betekent dit dat je één direct aanspreekpunt hebt, snel duidelijkheid vooraf en geen belastingcontroles meer krijgt. Zo geniet je als ondernemer niet alleen van belastingvoordeel, maar vooral ook van fiscale rust.

Specifieke kennis van jóuw branche

Er is veel specifieke kennis over bepaalde branches aanwezig en daardoor kunnen wij specifieke wet- en regelgeving goed voor jou vertalen.

Onze accountants, rendementsverbeteraars, HR- en arbeidsrechtspecialisten, financieringsdeskundigen en fiscalisten zijn een hecht team en werken goed samen.

Zo ben jij als ondernemer altijd verzekerd van de beste totaaloplossing.

 

felix.&duurzaamheid

Wat doen wij om duurzaam te ondernemen en een goede werk- en leefomgeving te creëren voor onze collega’s? Je leest het hier.

Overstappen naar felix?

"Felix geeft mij het gevoel dat we het samen doen."
Magdaleen Dekker, Deka Kozijnen
Wij laten je weer lachen om je cijfers
Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden