Arbeidsrecht

Je bedrijf groeit en daarmee ook het aantal werknemers dat je in dienst hebt. Maar het brengt naast verplichtingen en rompslomp veel nieuwe juridische vragen met zich mee.

Waar loop jij tegenaan?

Je neemt nieuw personeel aan, maar vraagt je af wat er in een arbeidscontract wel of niet mag staan. Of je hebt personeel in dienst, maar je loopt tegen disfunctioneren of langdurig ziekteverzuim aan. En soms ontkom je er als werkgever ook niet aan om te reorganiseren, zodat je jouw bedrijf duurzaam verder kunt voortzetten. Maar hoe pak je dat nu verstandig aan?

Lees hieronder antwoord op veelgestelde vragen:

Meer zekerheid
Geen gedoe achteraf
Ook in het belang van je werknemers

“Ze snappen goed dat wij een goede werkgever willen zijn en niet zozeer het onderste uit de kan willen halen”

Zoals vele branches kreeg ook de auto- en tapijtsector te maken met de gevolgen van corona en de koopkrachtdaling. Just Carpets kwam daarom voor een noodzakelijke kostenbesparing te staan. Felix hielp het bedrijf om deze op een zo goed en sociaal mogelijke manier vorm te geven. Onder meer door het opstellen van vaststellingsovereenkomsten en juridische kennisdocumenten voor HR en managers.

“Daarbij keken we niet naar hoe we dit voor onszelf zo strak mogelijk konden vormgeven, maar wat het beste was voor onze medewerkers”, legt Mirjam Boone, HR manager van Just Carpets uit. “Niet wat een werkgever minimaal zou moeten doen, maar juist zo ruim mogelijk. Verder hebben we hen bijvoorbeeld aangemoedigd ook zelf een jurist in de armen te nemen.

Waarom juridisch advies van felix

  • Praktische oplossingen;
  • Dankzij de wisselwerking met onze andere expertises HR en salarisadministratie, ben je altijd verzekerd van het beste totaalplaatje.
Met meer plezier en rust ondernemen
Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden