Blog

“Felix biedt ons de juridische kennis op personeelsgebied die we zelf missen”

maandag 12 sep 2022

Hoe groter een onderneming wordt, hoe complexer ook de vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht en juridische zaken. Just Carpets schakelde daarom Felix in.

“Als je hard groeit, gaan er ook steeds grotere zaken spelen. Bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsvoorwaarden, contracten en geschillen met medewerkers”

Over Just Carpets

Just Carpets levert hoogwaardige en in eigen fabriek geproduceerde automatten op maat voor meer dan 3.000 automodellen. Klein gestart, groeide het Kamper bedrijf in de loop der jaren steeds verder, met inmiddels 100 medewerkers in Nederland, het VK, Frankrijk en Polen. Uit heel Europa weten autobezitters hun webshop te vinden.

Dertien jaar geleden ging het bedrijf van start. In die beginperiode kreeg Just Carpets ondersteuning van een accountant en een goede bekende die arbeidsrecht had gestudeerd. “We hadden daar toen voldoende aan”, legt HR-manager Mirjam Boone uit. “De basiskennis voor arbeidsrecht hadden we wel in huis. Maar voor de grotere zaken gingen we op zoek naar de ondersteuning van een advocaat of jurist.”

Er zeker van zijn dat je geen belangrijke zaken vergeet

Meerdere specialisten kwamen op kennismakingsgesprek bij het gerenommeerde automattenbedrijf.

“Ik had meteen een goede klik met de medewerker van Felix”, vertelt Mirjam. “De keuze was daarom snel gemaakt. We kunnen als bedrijf nog steeds veel zelf regelen op het gebied van personeel en arbeidsrecht, maar bij omvangrijkere zaken gaan we met de jurist van Felix om de tafel. Hij komt dan bijvoorbeeld met soortgelijke casussen uit het verleden en juridische kennis die we zelf ontberen. Zo weten we zeker dat we geen belangrijke zaken vergeten.”

Noodzakelijke kostenbesparing

Zoals vele branches kreeg ook de auto- en tapijtsector te maken met de gevolgen van corona en de koopkrachtdaling. Just Carpets kwam daarom voor een noodzakelijke kostenbesparing te staan. Felix hielp het bedrijf om deze op een zo goed en sociaal mogelijke manier vorm te geven. Onder meer door het opstellen van vaststellingsovereenkomsten en juridische kennisdocumenten voor HR en managers.

“Daarbij keken we niet naar hoe we dit voor onszelf zo strak mogelijk konden vormgeven, maar wat het beste was voor onze medewerkers”, legt Mirjam uit. “Niet wat een werkgever minimaal zou moeten doen, maar juist zo ruim mogelijk. Verder hebben we hen bijvoorbeeld aangemoedigd ook zelf een jurist in de armen te nemen. Jullie hebben ons daar heel goed bij geholpen. Daar hebben we erg veel aan gehad.”

“Ze snappen goed dat wij een goede werkgever willen zijn voor onze medewerkers en niet zozeer het onderste uit de kan willen halen”

Kundig en menselijk

Om die reden raadt Mirjam de personeels- en arbeidsrechtdiensten van Felix ook aan andere bedrijven aan. “Ze zijn erg kundig, punctueel en vooral ook heel menselijk”, legt de HR-manager uit. Ze hebben overal erg goed in meegedacht. Daarnaast zijn ze erg sterk in het uitleggen van juridische termen in Jip & Janneke-taal. Niet op een hoogdravende manier.”

Loop jij als groeiend ondernemer ook tegen vragen aan op het gebied van ontslag, ziekte of reorganisatie? Bekijk wat wij voor jou kunnen betekenen via info@felix.nl of 038 – 333 75 74.

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden