Blog

“De hippische contracten van Felix geven een gevoel van zekerheid”

donderdag 15 sep 2022

Niets mooiers dan werken met paarden. Jouw passie geeft je ongetwijfeld veel positieve energie. Maar inherent aan het vak zijn helaas ook de risico’s die continu op de loer liggen. Door voorwaarden en afspraken met klanten goed vast te leggen, voorkom je vervelende en onduidelijke situaties achteraf.

Felix helpt je graag met het opstellen van waterdichte stallings-, trainings- en verkoopovereenkomsten op maat. “De contracten van Felix geven een gevoel van zekerheid”, aldus hippisch onderneemster Justine Mudde.

Over Magic Stables

De succesvolle dressuuramazone uit Laren runt haar eigen bedrijf voor opleiding, instructie en verkoop van paarden. Uitvalsbasis is de luxe dressuurstal van haar ouders, Magic Stables, waar paardeigenaren ook voor stalling terechtkunnen. “Ik ben echt opgegroeid met paarden”, vertelt Justine enthousiast. “Mijn ouders begonnen hun stal toen ik 2 jaar oud was. Ze hebben altijd veel jonge paarden gehad.”

Vanaf haar twaalfde ging Justine zelf op hoog niveau wedstrijdrijden. Ze behaalde prachtige resultaten op zowel nationale als internationale dressuur- en springwedstrijden. Die ervaring zet ze nu in voor haar paardrijlessen en het opleiden van eigen paarden en van klanten. Deze stoomt zij klaar voor wedstrijden of verkoop.

Waarom koos Magic Stables voor felix

De 27-jarige onderneemster en haar ouders klopten bij felix. aan om meer zekerheid en rust te creëren in het ondernemen.

“Felix is op juridisch gebied de grootste naam in ons vak”

“Een mooi voorbeeld is hun boek Paard & Fiscus, waarin veel juridische en fiscale vragen worden beantwoord. Heel handig voor ondernemers als ik, die vaak van 6.30 tot 22.00 uur druk zijn met paarden. We kozen óók voor Felix, omdat zij de contracten opstellen voor de KNHS. Datzelfde wilden we voor onze stallings-, trainings- en instructiewerkzaamheden. De jurist van felix. heeft deze voor ons opgesteld.”

Met zorg en aandacht afspraken vastleggen

Justine Mudde Dressage en Magic Stables werken namelijk graag met ‘zorg en aandacht’. Daar hoort ook het goed vastleggen van afspraken en voorwaarden met klanten bij. Zodat beide kanten altijd weten waar ze aan toe zijn. “Het werken met paarden levert bepaalde risico’s op”, vertelt Justine. “We hebben gelukkig nog nooit problemen ondervonden. Maar de contracten geven ons een gevoel van zekerheid en veiligheid, voor als er wel eens iets zou gebeuren.”

Duidelijkheid vooraf

Neem bijvoorbeeld de stalovereenkomst. Justine legt uit: “Stel dat een klant zijn dure zadel bij ons heeft liggen en deze wordt gestolen. Of er gebeurt iets met zijn paard. Wie is dan verantwoordelijk?”

In de training- en instructiecontracten staat onder meer welke diensten Justine precies uitvoert, maar bijvoorbeeld ook de verplichting om met een cap op te rijden. “Veiligheid staat bij ons voorop”, vertelt de onderneemster. “Al die onderwerpen en verantwoordelijkheden zijn opvangen in de contracten van Felix. Zodat achteraf nooit onduidelijkheden ontstaan.”

Zekerheid op ieder vlak

De familie Mudde is kortom ‘heel tevreden’ met de hippische contracten van Felix. “Ze werken super goed. Ik raad het zeker ook andere hippische ondernemers aan. Een standaardovereenkomst biedt je zekerheid op ieder vlak.”

Lees hier meer over welk btw-tarief je moet gebruiken bij verkoop of wie de dierenartsfactuur moet betalen bij een spoedgeval

Meer weten over ons specialisme in de hippische branche? Bekijk dan de korte video ‘waarom Felix Hippisch’ eens.

Meer weten over een hippisch contract? Lees hier meer op onze website

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden