Blog

Teamuitje: bedrijfsbezoek bij klant Equiception

dinsdag 01 nov 2022

Bedrijfsbezoek Equiception

In het laatste weekend van oktober had team Felix het personeelsuitje. Een uitje wat geen een dag duurde, maar zelfs twee! Als eerst stond een bedrijfsbezoek op het programma. Een bezoek aan onze klant Equiception in Putten. In de vorige strategische sessie kwam naar voren via een spelronde ‘Ken je klant’. Hierop sloot dit bedrijfsbezoek prachtig aan.

Equiception: wie wat waar?

Equiception is een fertiliteitskliniek voor paarden wat sinds 2016 bestaat. Ze zijn gespecialiseerd in merriebegeleiding, OPU & ICSI trajecten en embryotransfers. Allereerst begon het allemaal met een mobiele trailer waarin alle handelingen uitgevoerd konden worden. Maar als snel groeide het bedrijf door de goede kwaliteit en de opkomende interesse voor deze nieuwe technieken. Na vijf jaar in Zegveld gezeten te hebben, is Equiception dit voorjaar verhuisd naar hun nieuwe locatie in Putten. Ook groeide het personeelsbestand: in 2016 nog met twee man en momenteel zijn er vijftien specialisten in dienst waarvan zes dierenartsen.

Presentatie

Het bezoek begon in de kantine waar we onder genot van een kop koffie of thee en een lekkernij van de lokale bakker welkom werden geheten door heel het team. Vervolgens gaf dierenarts Cyriel een mooie presentatie over hun passie: voortplanting bij paarden. Allereerst vertelde hij hoe Equiception is ontstaan en wat ze zoal doen. Vervolgens kregen we uitleg welke methodes er allemaal mogelijk zijn om uit een merrie een veulentje te fokken. OPU/ICSI, EmbryoTransfer -ook wel spoelen in de volksmond- en de ‘gewone’ KI (Kunstmatige Inseminatie); alles werd tot in de puntjes uitgelegd hoe het werkt, wat er gebeurt, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten.

Zo is door ET en ICSI het mogelijk dat de merrie zelf in de sport loopt en dat een draagmerrie haar veulen draagt en aan de voet heeft. Hierdoor kunnen de beste bloedlijnen gecombineerd worden terwijl de merrie zelf ook verder ontwikkeld wat de merrie en daardoor het veulen nog interessanter maakt.

Rondleiding

Na de presentatie gaf Jaimy een rondleiding over hun prachtige terrein waar eerst een Olympische springamazone gevestigd zat. Ruime stallen, dik pak stro, vele bewegingsmogelijkheden, aan alles is gedacht voor de paarden die korte of langere tijd bij Equiception staan. Daarnaast kregen team Felix ook een inkijkje in het laboratorium waar de eicellen worden gerijpt en geïnjecteerd voor de OPU/ICSI. Kortom een mooi beeld van een prachtig bedrijf! Team Felix kent deze klant nog weer beter.

Meer weten?

Wil jij nou meer weten over Equiception, heb jij een vraag voor hen of wil je met je merrie een van de mogelijkheden doen? Neem dan gerust contact met Equiception op.

Wil je weten hoe ons personeelsuitje verder verliep? Lees hier het uitgebreide verslag met foto’s en filmpjes.

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden