Team felix. sport: samen fit en vitaal!

donderdag 06 mei 2021

Bij felix. geloven we dat fitte en vitale medewerkers onze klanten het beste kunnen helpen. Daarom sport een fanatiek clubje collega’s elke dinsdag na werktijd bij onze personal coach Dirk van den Berg van River Gym. Op kosten van felix. uiteraard. Ook zijn we sinds kort een wandelcompetitie gestart via de Ommetje-app. Lees snel verder voor meer informatie over ons ‘Beleid fit en vitale medewerkers’ en een persoonlijk interview met onze sportcoach Dirk.

Beleid fit en vitale medewerkers

Bij felix. hebben we samen met onze mensen een eigen ‘Beleid fit en vitale medewerkers’ opgesteld. Onze mensen zijn namelijk het belangrijkste kapitaal van onze organisatie. Wij geloven dat fitte en vitale medewerkers onze klanten het beste kunnen helpen. Wij willen graag energieke en enthousiaste medewerkers die werken in een prettige werksfeer. En daarbij kijken we verder dan alleen de werkvloer. Daarom hebben we sportcoach Dirk van den Berg van River Gym ingeschakeld om ons te helpen dit samen te realiseren. Zeker omdat onze collega’s allemaal een zittend beroep hebben. En zitten is het nieuwe roken zegt men… Tijd voor actie dus!

After work work-out!

Elke dinsdag na werktijd sport er een (bloed)fanatiek clubje collega’s in groepsverband bij onze personal coach Dirk van den Berg. Bootcamp, circuitje, conditie- of krachttraining? We doen het allemaal. Iedereen is welkom om op zijn of haar eigen niveau in een prettige sfeer aan zichzelf te werken. Door de team work-outs leren onze collega’s elkaar bovendien ook op een andere manier kennen. Naast het verbeteren van de algehele fitheid, zijn het dus ook tegelijkertijd mooie verbindingsmomenten en teambuilding sessies. Collega’s enthousiasmeren elkaar en helpen elkaars grenzen verleggen.

Wandelcompetitie met de Ommetje-app

We staan niet alleen wekelijks in de River Gym van Dirk van den Berg, maar we zijn kort geleden ook een heuse wandelcompetitie gestart via de “Ommetje-app” van de Hersenstichting. Elke dag een wandeling maken is immers belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid. Het zorgt voor productiviteit, energie en creativiteit. Onze collega’s zetten dan ook iedere dag hun beste beentje voor om minstens een halfuur per dag te wandelen. En sterker, het is inmiddels een ware competitie en sportieve strijd geworden om bovenaan de ranglijst te komen!

Meten = weten!

We blijven (van oorsprong) natuurlijk wel een accountantskantoor… En dus zitten cijfers in ons bloed. Daarom stopt ons beleid niet bij sport- en wandelsessies, maar organiseren we samen met onze sportcoach Dirk van den Berg ook maandelijkse meetmomenten. Want meten is weten. Elke eerste maandag van de maand is er voor elke medewerker de mogelijkheid tot een gezondheidscheck. Dit is een persoonlijk moment met Dirk waarin hij bijvoorbeeld je gewicht, spiermassa, vetpercentage en BMI meet. Ook is er tijd en ruimte om bijvoorbeeld voedingsvragen te stellen. Samen werken we toe naar die stip aan de horizon!

Wie is Dirk van den Berg?

Dirk van den Berg is personal coach en eigenaar van sportschool River Gym te IJsselmuiden. Maar, wie is Dirk eigenlijk en waar komt hij vandaan?


Dirk vertelt zelf graag meer: “Mijn personal coaching bedrijf is in het najaar van 2017 met enorm veel passie en motivatie ontstaan. In de periode voor deze stap beheerste overgewicht en een ongezonde levensstijl mijn leven. Ik zat niet lekker in mijn vel en besloot het roer om te gooien. Na een persoonlijke gezondheidswinst en groei als individu, ben ik mij vervolgens volledig gaan focussen op de voordelen van een gezonde levensstijl en het overbrengen daarvan op anderen.”

Dirk vervolgt: “Wanneer je je fit voelt en lekker in je vel zit, leef je echt een gezonder, energieker en gelukkiger leven. Je bent niet alleen beter weerbaar tegen ziektes, maar kunt ook teleurstellingen en tegenslagen veel makkelijker incasseren en verwerken. Samen met de sporters van het eerste uur is mijn personal coaching avontuur inmiddels uitgegroeid tot de River Gym, de plek waar alles samenkomt aan rivier de IJssel. Elke dag werk ik samen met mijn fanatieke sporters aan persoonlijke doelen en leggen we de lat steeds een beetje hoger.”

En wat vindt Dirk van den Berg van team felix.? Dirk lacht: “Het is iedere week weer een feestje om met team felix. te trainen. Na een drukke werkdag merk je dat er behoefte is om het hoofd leeg te maken. Ik voorzie ze dan ook elke week weer met veel plezier van een uitdagende en diverse training. Stapje voor stapje verleggen we grenzen en werken we enthousiast aan het verder verbeteren van de mentale en fysieke weerbaarheid. Na een training kunnen ze er weer helemaal tegenaan!”

Meer weten over werken bij felix.?

Wil jij ook werken bij een werkgever met zo’n gaaf sportaanbod? We staan altijd open voor nieuw talent met ambitie. Verras ons dan ook gerust met een open sollicitatie. Je vindt meer artikelen over werken bij felix. en verhalen van onze mensen via deze link.

Daarnaast zijn wij op dit moment ook gericht op zoek naar een fiscalist als versterking van ons team. En niet zomaar één. We zoeken namelijk een ervaren fiscalist met lef die langs de rand van de fiscale lijntjes durft te kleuren. Je checkt onze volledige vacature hier.

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden