Hoe een jaarplan Equiception meer inzicht, grip én resultaat heeft opgeleverd

donderdag 07 okt 2021

Ondernemen zonder goed onderbouwd jaarplan is als paardrijden met je ogen dicht. Je komt een eind vooruit, maar vroeg of laat eindig je op de verkeerde bestemming. Zoals een ruiter zijn paard stuurt, zo geeft een jaarplan richting bij het maken van de juiste bedrijfskeuzes. Hippische fertiliteitskliniek Equiception ondervond dit jaar de vele voordelen van een jaarbegroting, die wij als hippisch accountant voor het bedrijf opstelden en monitoren.

Over Equiception

Equiception werd in 2016 opgericht. Het toonaangevende bedrijf groeide sindsdien flink uit zijn jasje. Directeuren Patrick Brogan en Jaimy Oude Wesselink zochten houvast bij de verdere groei van Equiception. Met als kers op de taart de realisatie van een nieuw onderkomen in Putten. Felix hielp het bedrijf met een grondig financieel toekomstplan, waarvan het jaarplan onderdeel uitmaakte.

Van reactief naar proactief ondernemen

“Voorheen hielden we in een Excelbestand zelf een cashflow overzicht bij”, vertelt Oude Wesselink. “Daarin zagen we wat we deden, in welke periode en welke kasstroom dat opleverde. We reageerden zo reactief in plaats van proactief op ontwikkelingen. Nu met het jaarplan van Felix is dat precies andersom.”

Werkwijze

Om tot dit jaarplan te komen, hielden we eerst vier uitgebreide sessies met Equiception. “Felix stelde de juiste vragen om ons bedrijf goed te leren kennen en alle benodigde info te krijgen”, vertelt Jaimy. “Ze werken het jaarplan meteen uit in meerdere onderwerpen en doelen. Via software kunnen we die op ieder moment inzien. Vervolgens kijken we ieder kwartaal samen met Felix of de prognose en realiteit met elkaar overeenkomen.”

Wat heeft een jaarplan opgeleverd?

Dat inzicht ziet Equiception als grootste pluspunt. “We hebben nu een gevoel van controle”, aldus Oude Wesselink. “We zien aan welke knoppen we moeten draaien om onze doelen te behalen. Welke ruimte is er om te investeren in nieuwe technieken? Zijn deze renderend en de moeite waard? Of is dat te risicovol?”

Equiception ziet nu ook duidelijk wat de financiële ‘feeders’ en ‘bleeders zijn. “Hoe winstgevend is een bepaalde behandeling? Welk percentage levert welke klantgroep op? Bij al die zaken hebben we zelf wel een gevoel, maar Felix heeft dit met een scherp accountantsoog onderbouwd. Het jaarplan 2021 geeft ook echt een realistisch beeld, merken we. Het komt goed overeen met wat we tot nu toe daadwerkelijk gedraaid hebben. Het inzicht helpt ons daarnaast bij het behalen van een positief resultaat.”

Felix: echte paardenliefhebbers met veel financiële expertise

Naast de voordelen van het jaarplan vindt Equiception de band van Felix met de hippische sector een grote pré. “Felix heeft heel specifieke kennis van onze branche en begrijpt wat wij doen”, zegt Oude Wesselink. “Dat misten we bij onze vorige accountant. Felix kent de regel- en wetgeving en verschillende btw-tarieven binnen de hippische sector. De regel- en wetgeving lopen in onze branche regelmatig achter op de komst van nieuwe technieken en ontwikkelingen. Dat kan onduidelijkheden opleveren. Maar door de begeleiding van Felix komen we wel tot de juiste keuzes voor ons bedrijf.

Daar komt bij dat bij Felix echte paardenliefhebbers werken. De persoonlijke klik is er dus óók.”

Maak ook voor jouw (hippische) bedrijf een jaarplan!

Ook meer inzicht en rendement voor jouw (hippische) bedrijf? Felix helpt je graag verder met een jaarplan! Neem contact met ons op via info@felix.nl of of 038- 333 7574.

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden