Collega Yousef: een zeer gedreven assistent-bedrijfseconoom!

maandag 05 jul 2021

Onze collega Yousef Hannan is in 2016 vanuit Syrië naar Nederland gekomen. Na 4 jaar hard werken & studeren tegelijk is hij sinds augustus 2020 als assistent-bedrijfseconoom ons team komen versterken. Yousef: “De reden waarom ik bij felix. ben komen werken is de mooie bedrijfscultuur. Ook het positieve en enthousiaste imago dat zowel het kantoor als eigenaar Jos (Felix) uitstraalt, sprak mij meteen aan.”

Wie is Yousef?

Allereerst: wie is Yousef eigenlijk? Yousef vertelt zelf graag meer: “Ik ben Yousef Hannan. Ik ben 24 jaar oud en ik kom uit Koerdistan (Syrische gedeelte). In 2016 ben ik vanuit Syrië naar Nederland gekomen. Ik woon nu in IJsselmuiden. Na mijn aankomst in Nederland heb ik mij de Nederlandse taal zo snel mogelijk eigen gemaakt. Ook heb ik mijn havo en vwo diploma’s versneld behaald. Op dit moment studeer ik Economics and Business Economics aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ik woon op mezelf en zorg daarnaast ook nog voor mijn neefje van 15, die net als ik ook alleen in Nederland is. Als familie moet je er immers voor elkaar zijn!”

Wat drijft Yousef? Yousef vervolgt: “Ik word gelukkig van taal, cijfers en mensen. Ik ben een echt mensenmens. Ik blijf graag in contact met iedereen en bouw graag nieuwe vriendschappen op. Ik spreek dan ook vijf talen. Verder mag ik graag mensen helpen. Juist ook omdat ik weet hoe lastig het kan zijn. Ik heb het zelf namelijk ook moeilijk gehad toen ik net in Nederland was en ik mijn leven weer vanuit niets probeerde op te bouwen. In mijn vrije tijd sport ik graag en breng ik tijd door met mijn familie en vrienden.”


Welke functie vervult Yousef binnen team felix.?

Welke rol vervult Yousef binnen ons kantoor? Yousef: “Bij felix. ben ik in de zomer van 2020 begonnen als assistent-bedrijfseconoom. Dit is een hele diverse en uitdagende rol. Ondernemers willen namelijk graag ondernemen. Ik help daar graag bij, bijvoorbeeld door te ondersteunen bij het uitwerken van jaarcijfers en prognoses. Het doel? Zorgen dat we indien nodig op het juiste moment kunnen ingrijpen en we geen kansen laten liggen. Zo halen we samen met onze klanten het beste uit hun onderneming.”

Daarnaast vervult Yousef ook een rol in het efficiënter werken binnen ons kantoor. Yousef vervolgt: “Dat klopt inderdaad. Ik vind het interessant en leuk om binnen kantoor mee te denken hoe bepaalde processen nog efficiënter kunnen, bijvoorbeeld op ICT gebied. Zo ondersteun ik bij het maken van workflows en processen in bijvoorbeeld Microsoft Teams en SharePoint.”

Yousef over werken bij felix.

Hoe vindt Yousef het om onderdeel uit te maken van team felix.? Yousef lacht: “De reden waarom ik bij felix. ben komen werken is de mooie bedrijfscultuur. Ook het positieve en enthousiaste imago dat zowel het kantoor als eigenaar Jos (Felix) uitstraalt, sprak mij meteen aan. Met een mooie bedrijfscultuur bedoel ik bovendien niet alleen een professionele omgang met elkaar en een fijne werkwijze, maar ook de verbinding tussen de collega’s onderling. Er hangt op kantoor een hele informele en prettige sfeer. Ook de gezamenlijke sportavond op dinsdag bij onze personal trainer Dirk van de Berg en alle andere leuke activiteiten maken werken bij felix. echt een feestje.”

De reden waarom ik bij felix. ben komen werken is de mooie bedrijfscultuur. Ook het positieve en enthousiaste imago dat zowel het kantoor als eigenaar Jos (Felix) uitstraalt, sprak mij meteen aan.

Ook de flexibiliteit is voor Yousef erg belangrijk. Yousef: “De vrijheid en mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en verder te groeien, zijn ook essentiële punten waarom ik bij felix. ben komen werken. Ik combineer mijn baan bij felix. immers met mijn studie Economics and Business Economics aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Dat is soms best een pittige combinatie. Zeker omdat de roosters van mijn opleiding nogal eens wisselen. Doordat ik bij felix. mijn uren flexibel kan indelen, ervaar ik niet alleen rust, maar kan ik ook heel efficiënt werken en studeren.”

Ook onderdeel worden van team felix.?

Wil jij ook onderdeel worden van team felix.? Kom dan bij ons werken! Wij staan altijd open voor nieuw talent met ambitie. Verras ons dan ook gerust met een open sollicitatie. Je vindt meer artikelen over werken bij felix. en verhalen van onze mensen via deze link.

Daarnaast zijn wij op dit moment ook gericht op zoek naar een fiscalist en een assistent-accountant als versterking van ons team. Ben of ken jij die ervaren fiscalist met lef die langs de rand van de fiscale lijntjes durft te kleuren? Bekijk dan hier onze volledige vacature.

Of ben jij die cijfermatige alleskunner die op zoek gaat naar het verhaal achter de cijfers van de ondernemer en die dé rechterhand wordt van onze accountants? Check dan onze vacature voor een ervaren assistent-accountant hier.

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden