Collega Hanneke & haar switch van bedrijfsjurist naar procesmanager

woensdag 07 jul 2021

Hanneke maakt alweer 9 jaar onderdeel uit van team felix. Jarenlang vervulde Hanneke de rol van bedrijfsjurist en heeft ze zich fanatiek vastgebeten in diverse juridische dossiers. De laatste paar jaar is de focus van Hanneke steeds meer verschoven naar de rol van procesmanager binnen felix. Hanneke: “Binnen felix. is er veel oog voor jou als persoon. Zelf heb ik dat ook ervaren toen mijn interesse wat verschoof van het juridische vakgebied naar meer het bedrijfskundige. Ik heb daarin enorm veel ruimte ervaren om te ontdekken wat past voor de organisatie, maar ook voor mijzelf.” Lees verder voor het hele verhaal van Hanneke.

Wie is Hanneke?

Hanneke is alweer 9 jaar onderdeel van team felix. Maar, wie is Hanneke eigenlijk? Hanneke vertelt zelf meer: “Ik ben 31 jaar en inmiddels alweer ruim 9 jaar getrouwd. Samen met mijn man hebben we drie kinderen en wonen we in Kampen. Dat is voor mij de perfecte plek. Dicht bij het centrum, een prettige afstand tot het werk en het allerbelangrijkst: dichtbij familie en vrienden. Daar spreek ik namelijk graag mee af. Ik heb hiervoor rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ik heb daar de master privaatrecht met focus op het ondernemingsrecht afgerond.”

Waar haalt Hanneke haar energie uit? Hanneke: “In mijn vrije tijd ga ik graag op stap met de kinderen. Even gezellig bij iemand langs of naar het bos. Ook haal ik veel plezier uit sporten. Eerder voetbalde ik, maar de combinatie met werk & gezin vond ik toch lastig. Daarom hardloop ik nu. Even lekker naar buiten een frisse neus halen, het liefst in de natuur en toewerken naar een loopdoel. Daar geniet ik echt van. Verder vind ik het ook heerlijk om weg te dromen in een fijn boek. Daarnaast speel ik al vanaf jonge leeftijd piano. Het liefst zou ik weer op les gaan.. maar daar ontbreekt me nu nog even de tijd voor, haha.”

Welke rol vervult Hanneke binnen team felix.?

Welke rol heeft Hanneke binnen ons team? Hanneke vervolgt: “Jarenlang heb ik als bedrijfsjurist gewerkt en mooie dossiers en zaken mogen draaien. De laatste paar jaar ligt mijn focus meer op het bedrijfskundige en is mijn rol verschoven naar die van procesmanager. Als procesmanager binnen felix. houd ik mij bezig met bedrijfsorganisatorische zaken. Denk aan de inzet van ICT en automatisering, optimalisatie van bedrijfsprocessen & teamresultaten, en het (coördineren van) het projectmanagement. Mijn doel? Zorgen dat de organisatie op rolletjes loopt, zodat mijn collega’s hun kwaliteiten optimaal kunnen inzetten voor onze klanten!”


Hanneke over werken bij felix.

Hoe ervaart Hanneke werken bij felix.? Hanneke lacht en vertelt verder: “Werken bij felix. doe ik met veel plezier. Niet voor niets werk ik er alweer 9 jaar. In al die jaren is er enorm veel veranderd, maar aan de andere kant is de tijd ook echt voorbij gevlogen. Het is hier ook echt nooit saai. Wat mij het meest aanspreekt aan felix. is de aandacht die er is voor jou als persoon. Zelf heb ik dat ook ervaren toen mijn interesse wat verschoof van het juridische vakgebied naar meer het bedrijfskundige. Ik heb daarin enorm veel ruimte ervaren om te ontdekken wat past voor de organisatie, maar ook voor mijzelf.”

“Daarnaast hebben we gewoon hele leuke klanten, waar we veelal een jarenlange relatie mee hebben. Het blijft gaaf om te zien hoe zij hun onderneming door de jaren heen vormgeven, welke doelen ze zichzelf stellen en wat hen drijft. Dat geldt ook voor mijn collega’s. We zijn een heel betrokken en gemotiveerd team samen. Daardoor leer je veel van elkaar en merk je ook dat we in het werk voor elkaar klaar staan. Ik kan echt zeggen dat ik al mijn collega’s enorm waardeer.”

felix. is geen standaard accountantskantoor. Ik bedoel: welke eigenaar van een accountantskantoor heeft als nevenfunctie het in december spelen van Sinterklaas voor de kinderen zijn personeel? 😉

Binnen felix. vinden we het belangrijk dat onze mensen veel autonomie en vrijheid krijgen.

Hanneke knikt instemmend en vult direct aan: “Er is inderdaad veel ruimte voor eigen initiatief. Soms lijkt en is dat best spannend, want door veel vrijheid ontstaat er ook (veel) verantwoordelijkheid. Maar je staat er bij ons nooit alleen voor. Er is oprechte aandacht voor de persoon achter de medewerker. Collega’s zijn altijd bereid om met je mee te denken en je te helpen als je ergens tegenaan loopt. We zitten bovendien vol ideeën en er is altijd wat nieuws onder de zon. ‘Never a dull moment!’, haha. We zijn dan ook geen standaard accountantskantoor. Ik bedoel: welke eigenaar van een accountantskantoor heeft als nevenfunctie het in december spelen van Sinterklaas voor de kinderen zijn personeel? 😉 Ook dat past weer perfect bij ons kantoor. We doen dingen graag met een knipoog. Werkplezier staat voorop!”

Ook onderdeel worden van team felix.?

Wil jij ook onderdeel worden van team felix.? Kom dan bij ons werken! Wij staan altijd open voor nieuw talent met ambitie. Verras ons dan ook gerust met een open sollicitatie. Je vindt meer artikelen over werken bij felix. en verhalen van onze mensen via deze link.

Daarnaast zijn wij op dit moment ook gericht op zoek naar een fiscalist en een assistent-accountant als versterking van ons team. Ben of ken jij die ervaren fiscalist met lef die langs de rand van de fiscale lijntjes durft te kleuren? Bekijk dan hier onze volledige vacature.

Of ben jij die cijfermatige alleskunner die op zoek gaat naar het verhaal achter de cijfers van de ondernemer en die dé rechterhand wordt van onze accountants? Check dan onze vacature voor een ervaren assistent-accountant hier.

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden