Collega Esmé: assistent-accountant én paardenliefhebster

maandag 14 jun 2021

Esmé Apeldoorn werkt bij felix. als assistent-accountant. Esmé is een echte paardenliefhebster. Vanuit haar persoonlijke interesse in de paardensport ondersteunt Esmé onze hippische ondernemers bij hun boekhouding. Benieuwd wie Esmé is en hoe zij het vindt om onderdeel te zijn van team felix.? Lees verder!

Wie is Esmé?

Allereerst: wie is Esmé eigenlijk? Esmé vertelt zelf graag meer: “Mijn naam is Esmé Apeldoorn en ik ben 24 jaar oud. Ik ben mijn hele leven al bezig met paarden. Vanuit die affiniteit met de paardenwereld heb ik eerst een opleiding hippisch management gedaan en stage gelopen bij verschillende stallen. Van springpaarden, tot tuigers, tot dressuurpaarden, friezen en eventing paarden. Ook heb ik een jaar fulltime als groom gewerkt op een spring- en handelsstal. Door mijn werkzaamheden op verschillende stallen weet ik hoe het werkt in de paardenwereld. Want hoewel werken met paarden natuurlijk geweldig en uniek is, kan het tegelijkertijd ook een keiharde wereld zijn.”

Hoe is Esmé bij felix. terecht gekomen? Esmé vervolgt: “Na mijn opleiding hippisch management ben ik gestart met de versnelde opleiding bedrijfsadministratie. Vanuit die opleiding heb ik al eens 8 weken stage gelopen bij felix. Daardoor kende ik het kantoor dus al, en felix. mij uiteraard ook. Daarna heb ik eerst bij een ander bedrijf gewerkt, totdat Jos (Felix) mij belde dat hij op zoek was naar een assistent-accountant met hippische affiniteit. Ik heb gelijk ja gezegd!”

Paardenliefhebster in hart en nieren

Esmé is dus een echte paardenliefhebster in hart en nieren. Hoe combineert zij dat in haar dagelijkse werkzaamheden als assistent-accountant? Esmé vertelt verder: “Bij felix. ondersteun ik vooral de hippische ondernemers met hun boekhouding. Hoewel je misschien zou denken dat het voeren van een boekhouding voor elk bedrijf in de basis hetzelfde is, is de boekhouding van een hippische ondernemer toch echt wel een vak apart. Want als je niet bekend bent met de paardenwereld weet je vaak het verschil al niet tussen een merrie, hengst en ruin. Of wat er bedoeld wordt wat B, L, M of Z niveau. En wat dacht je bijvoorbeeld van iets simpels als “springschoenen”? Voor mij is direct helder dat dit beschermers zijn voor de paarden hoeven, maar ik kan mij goed voorstellen dat iemand zonder hippische affiniteit dit zou kunnen boeken als bedrijfskleding, haha.


Esmé lacht en vervolgt: “Verder spelen er in de hippische wereld bijzondere BTW kwesties. Zo kan het bijvoorbeeld nog uitmaken of een paard gebruikt gaat worden als fokmerrie of sportpaard. Ook kunnen er verschillende btw-tarieven gelden bij stalling, training of verzorging van paarden. Ik help de hippische ondernemers om de btw-tarieven op hun facturen correct te splitsen, zodat ze zo min mogelijk belasting betalen. Daarnaast ondersteun ik de accountants ook in de waarderingsproblematiek bij paarden. Zo hanteren we een speciale voorraadlijst van paarden, waar we de paarden registreren en door middel van een staffel waarderen. Tot slot ondersteun ik onze hippische klanten met de implementatie van de nieuwe I&R regels (Identificatie & Registratie).”

Esmé over werken bij felix.

Hoe vindt Esmé het om onderdeel te zijn van team felix.? Esmé vertelt verder: “Ik ben bij felix. gaan werken omdat ik daardoor in mijn werk als assistent-accountant nog steeds met de hippische wereld in contact blijf. Ik kan dus mijn twee passies combineren. Daarnaast is er bij felix. veel oog voor persoonlijke ontwikkeling. Daarom volg ik vanuit felix. nu de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) bij opleider Markus Verbeek Praehep. Zo kan ik mij nog verder bekwamen en onze klanten nog beter van dienst zijn.”

Enthousiast geworden over werken bij felix.?

Wil jij ook onderdeel worden van team felix.? Kom dan bij ons werken! Wij staan altijd open voor nieuw talent met ambitie. Verras ons dan ook gerust met een open sollicitatie. Je vindt meer artikelen over werken bij felix. en verhalen van onze mensen via deze link.

Daarnaast zijn wij op dit moment ook gericht op zoek naar een fiscalist en een assistent-accountant als versterking van ons team. Ben of ken jij die ervaren fiscalist met lef die langs de rand van de fiscale lijntjes durft te kleuren? Bekijk dan hier onze volledige vacature.

Of ben jij die cijfermatige alleskunner die op zoek gaat naar het verhaal achter de cijfers van de ondernemer en die dé rechterhand wordt van onze accountants? Check dan onze vacature voor een ervaren assistent-accountant hier.

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden