Armanda Kolk: van stagiaire naar medewerker!

woensdag 23 jun 2021

Armanda Kolk is in februari dit jaar gestart als HR-stagiaire bij felix. Na een succesvolle stage & afronding van haar HBO Bachelor Human Resource Management treedt ze per 1 juli a.s. bij ons in dienst als medewerker. Op naar een mooie samenwerking! Benieuwd wie Armanda is, wat ze straks bij ons gaat doen én wat haar indruk is van werken bij felix.? Lees dan zeker verder.

Wie is Armanda?

Wie is Armanda eigenlijk? Armanda vertelt zelf graag meer: “Mijn naam is Armanda en ik ben 21 jaar oud. Ik heb kort geleden mijn HBO Bachelor Human Resource Management behaald aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Tijdens mijn studie heb ik verschillende stages gedaan bij diverse organisaties. Ook heb ik een buitenlandse minor gevolgd in Paramaribo (Suriname). Ik hield me daar bezig met ziekteverzuim. Een onvergetelijke ervaring!”

En wat doet Armanda in haar vrije tijd? Armanda vervolgt: “In mijn vrije tijd mag ik graag reizen. Ik vind het gaaf om veel van de wereld te zien. Daarnaast ben ik een fanatieke voetballiefhebber. Zo sta ik alweer 15 jaar wekelijks met veel passie op het veld. Verder breng ik graag tijd door met vrienden en familie en vind ik fotograferen heel erg leuk om te doen.”


Afstudeerstage HBO Bachelor HRM

Armanda is in februari dit jaar bij felix. gestart als HR-stagiaire. De afgelopen 5 maanden heeft ze in het kader van haar HBO bachelor Human Resource Management haar afstudeerstage gedaan bij ons op kantoor.

Armanda vertelt verder: “Tijdens mijn stageperiode ben ik bezig geweest met de ontwikkeling van een passend opleidingsbeleid voor felix. Mijn doel was om medewerkers binnen felix. verder te laten groeien en iedereen inzicht te geven in zijn of haar kwaliteiten én ontwikkelpunten. Ik ben gestart met het voeren van verschillende interviews om de (accountancy)branche te analyseren. Ook heb ik de verschillende PE-puntenregelingen uitgezocht die gelden voor de accountants, juristen, fiscalisten en salarisadministrateurs. Vervolgens heb ik een aantal keren om tafel gezeten met Jos (Felix). Wat is zijn visie op het opleidingsbeleid van kantoor? Wat voor wensen heeft hij op het gebied van ontwikkeling van medewerkers? Via een enquête heb ik die laatste vraag ook voorgelegd aan de medewerkers zélf. Dat leverde leuke en verrassende inzichten op.”

Op 8 juni jl. was het tijd voor de eindpresentatie. En met succes, want het door Armanda ontwikkelde opleidingsbeleid is door Hogeschool Windesheim beloond met het prachtige cijfer 8,4.

Armanda vervolgt: “Ik ben ontzettend trots op het resultaat. Het is ook heel gaaf dat felix. mijn opleidingsbeleid nu daadwerkelijk in de praktijk gaat brengen. Daarvoor heb ik bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkelplannen opgesteld en een feedbacksessie ‘Collega Meting’ uitgezet. Via de Collega Meting moet elke collega zowel zichzelf, als ook twee andere collega’s feedback geven. Wat zijn de sterke punten van die collega? En op welk gebied zou diegene zich nog verder kunnen ontwikkelen? Het was grappig om te zien dat er vaak (grote) verschillen zaten tussen hoe iemand zichzelf beoordeelde, en hoe een andere collega tegen die persoon aankeek. Het doel daarvan? Verder stimuleren van een leercultuur en het ontdekken van je (eigen) blinde vlekken.”

Van stagiair naar medewerker!

Armanda haar stageperiode bij felix. beviel van beide kanten zo goed, dat Armanda per 1 juli a.s. aan de slag gaat als HR-medewerker bij felix. Armanda lacht, zichtbaar trots: “De afgelopen 5 maanden zijn echt voorbij gevolgen. Ik ben inmiddels afgestudeerd en ontzettend blij dat ik per 1 juli als medewerker bij felix. in dienst kom. Mijn eerste echte baan als HR-professional is een feit!”

Wat gaat Armanda vanaf 1 juli doen? Armanda vervolgt: “Ik zal vanaf 1 juli in eerste instantie voor drie dagen in de week bij felix. gaan werken. Naast mijn werkzaamheden bij felix. ga ik namelijk nog een deeltijdstudie volgen op HRM gebied. Ik wil mijn kennis en vaardigheden nog graag verder uitbreiden. Op dit moment ben ik nog aan het nadenken welke studie het gaat worden.

Als HR-medewerker bij felix. zal ik me onder meer gaan bezighouden met de “HR-straat” binnen felix. Wat komt er allemaal kijken bij het hebben van personeel? Ik zal een totale “straat” gaan uitwerken van indiensttreding tot ontslag. Daarnaast wordt het verrichten van projecten en het formuleren van adviezen aan klanten over HR-gerelateerde vraagstukken één van mijn kerntaken. En uiteraard zal ik nog mijn steentje gaan bijdragen aan de verdere implementatie van “mijn” opleidingsbeleid binnen felix., haha!”


Armanda over werken bij felix.

Armanda heeft ruim 5 maanden bij ons op kantoor “rondgelopen”. Wat is haar indruk van werken bij felix.? Armanda vertelt: “Ik heb het tijdens mijn stageperiode heel erg naar mijn zin gehad. Ik heb ontdekt dat nieuwe voorstellen en ideeën erg gewaardeerd worden. Doordat er vaak out of the box wordt gedacht, stimuleerde dit mijzelf ook om ruimer te denken en het initiatief te nemen. Ook krijg je veel ruimte en verantwoordelijkheid om dit vervolgens zelfstandig uit te werken. En ja, dat was soms best spannend… Maar door het gewoon te gaan doen heb ik juist van die situaties het meeste geleerd!”

En verder? Armanda vervolgt: “Wat me verder is opgevallen is dat je ook als stagiaire bij felix. echt het gevoel krijgt dat je een meerwaarde bent voor het team. Je bent écht onderdeel van het team. Zo sta je als stagiair ook “gewoon” met een foto op de website en wordt je bijvoorbeeld uitgenodigd om mee te doen aan de gezamenlijke wekelijkse sportles. De sfeer is erg persoonlijk en informeel, maar ook zeker professioneel. Ik merk dat die bedrijfscultuur heel goed bij mij past. Daarnaast vind ik het top dat felix. inzet op een gezonde levensstijl, bijvoorbeeld via het verzorgen van een gezonde lunch, tussendoortjes en fanatieke sportsessies bij een personal trainer.”

Ook onderdeel worden van team felix.?

Wil jij ook onderdeel worden van team felix.? Kom dan bij ons werken! Wij staan altijd open voor nieuw talent met ambitie. Verras ons dan ook gerust met een open sollicitatie. Je vindt meer artikelen over werken bij felix. en verhalen van onze mensen via deze link.

Daarnaast zijn wij op dit moment ook gericht op zoek naar een fiscalist en een assistent-accountant als versterking van ons team. Ben of ken jij die ervaren fiscalist met lef die langs de rand van de fiscale lijntjes durft te kleuren? Bekijk dan hier onze volledige vacature.

Of ben jij die cijfermatige alleskunner die op zoek gaat naar het verhaal achter de cijfers van de ondernemer en die dé rechterhand wordt van onze accountants? Check dan onze vacature voor een ervaren assistent-accountant hier.

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden