Blog

NVWA gaat actief controleren op I&R

maandag 05 sep 2022

De NVWA heeft de Sectorraad Paarden laten weten dat ze actief gaan controleren bij stalhouders of de I&R op orde is. Dit betekent dat jij als hippische ondernemer een controle kunt krijgen. Zorg dus dat je de I&R verplichtingen op de juiste manier hebt geregeld. Ben je benieuwd of je het nu op orde hebt of weet je niet goed waar te beginnen? Lees dan zeker verder. Wij voorzien je namelijk graag van een concreet stappenplan dat onze jurist eerder voor hippisch ondernemers heeft opgesteld.

Wanneer moet je I&R bijhouden?

Zodra je een houder of leidinggevende bent van een locatie waar paarden verblijven, moet je een I&R bijhouden. Het maakt niet uit of er hobbymatig of professioneel paarden worden gehouden. Dus bijvoorbeeld pensionstallen en trainingsstallen moeten dit regelen maar ook mensen die hun twee pony’s thuis hebben staan.

Eisen van I&R

Om een correcte I&R te hebben, moet je aan een aantal regels voldoen. Paarden die 30 dagen of langer verblijven op jouw locatie, moeten gekoppeld worden aan je UBN-nummer. Paarden die langer dan 24 uur en korter dan 30 dagen bij jouw locatie zijn, moeten vastgelegd worden in een eigen administratie. Wil je precies de regels van de I&R weten en een stappenplan? Lees dan eens onze vorige blog waarin onze jurist alles piekfijn uitlegt.

Controle van NVWA

Na de zomer zal de NVWA actief gaan controleren of de I&R goed wordt nageleefd bij paardenhouders. Bij een controle wordt er gekeken of de paarden die op de locatie staan, ook in de RVO staan of eigen administratie.

Ontvang de felix.I&R Tool!

Hulp nodig bij de inrichting van een correcte en efficiënte lokale I&R administratie voor jouw hippische onderneming? Begrijpelijk. Speciaal voor hippisch ondernemers ontwikkelden wij hiervoor een handige I&R Tool in Excel. Wil je onze I&R tool ontvangen? Dat kan! Stuur een e-mail naar ons en dan sturen wij jou de tool kosteloos toe.

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden