Blog

Marijn van Dijk Dressage: ‘Felix bracht het overzicht terug in mijn financiën’

maandag 19 sep 2022

Als hippisch ondernemer stop je jouw tijd en energie natuurlijk het allerliefst in je grootste passie. Wanneer je dan zo druk bent met paarden, schieten ‘randzaken’ er wel eens bij in. Zo ervoer ook Marijn van Dijk Dressage. “Door die drukte was ik het financiële overzicht kwijt”, vertelt ze. “Hoe gaat het nu precies? Waar sta ik financieel?” Felix Hippisch bracht dit overzicht terug in een financieel jaarplan en zorgde voor een hoger rendement.

Marijn van Dijk runt nu vier jaar haar eigen stal in het Brabantse Mariahout en heeft twee medewerkers in dienst. Ze is gespecialiseerd in het opleiden van (jonge) paarden, tot aan het hoogst haalbare niveau. “Ik leid ze echt op voor de lange termijn”, legt de dressuuramazone uit. “Het doel is uiteindelijk dat ze een succesvolle carrière krijgen in de hogere sport. Of dat ze worden verkocht. Door mijn werkzaamheden krijg ik nu echt de klanten én paarden die bij mij passen.”

Weinig tijd voor de boekhouding

Het enthousiasme spat ervan af, als Marijn praat over haar bedrijf. Maar zo veel passie als ze heeft voor paarden, zo weinig lol beleeft ze aan de boekhouding. “Ik ben er ook niet goed in”, vertelt ze eerlijk. “Doordat ik het zo druk heb, is mijn dag altijd zo om. Ik heb dan te weinig tijd voor de boekhouding. Ik zocht daarom ondersteuning. Een accountant die me vertelt waar ik financieel sta, waar ik naar toe wil en dat rendabel maakt. Maar ook een boekhouder die me eens opbelt en vraagt: ‘Marijn, waar blijven de bonnetjes?’.”

Actief in de paardenwereld

Die accountant vond zij in Felix Hippisch. “Zij staan bekend om hun activiteiten in de paardensector”, aldus Marijn, die een carrière in de topsport ziet als haar ultieme droom. “Jos Felix is zelf ook met zijn dochter actief met paarden. Dat sprak me aan. De paardenbusiness is namelijk best een apart wereldje. Met bijvoorbeeld speciale regels voor het kopen/verkopen van paarden in het buitenland en het verlenen van diensten voor buitenlandse klanten.

“Overal gelden weer andere regels. Het is dan fijn dat je met een professionele accountant werkt, die de paardenwereld snapt en hier ervaring mee heeft.”

Inzicht met een financieel jaarplan

Felix Hippisch hielp Marijn dus met een financieel jaarplan en het verhogen van haar rendement. “Ze hebben al mijn financiële cijfers op een rij gezet”, legt ze uit. “Wat waren het afgelopen jaar mijn kosten, bijvoorbeeld voor stro, hooi, brokken, personeel, et cetera? Wat waren mijn opbrengsten? En waar wil ik naar toe met mijn bedrijf? Ik investeer in paarden, waarmee ik op de lange termijn de vruchten pluk. Maar om het allemaal in balans te houden, moet ik ook wel eens eerder een paard verkopen. Dat overzicht heb ik nu.”

Daarnaast maakte Felix inzichtelijk dat Marijn vaak de aankoop van producten voorschiet voor klanten. “Bijvoorbeeld een speciaal zakje voer”, verduidelijkt ze. “Felix liet mij inzien dat ik dat niet zelf hoef te betalen, maar de klant.

“Door het inzicht van Felix maak ik nu vaak meer winst. En heb ik meer direct geld beschikbaar.”

Sterk team voor je bedrijf

Marijn is kortom erg blij met de inzet van Felix Hippisch. “Ik zou Felix zeker aanraden aan andere hippische ondernemers. Ook als je een kleinschalig bedrijf hebt. Ik koos ervoor om alles waar ik niet goed in ben, over te laten aan iemand die dat wel is. Zo krijg je een heel sterk team voor je bedrijf.”

Ben jij hippisch ondernemer en wil jij ook meer inzicht in je cijfers? Bekijk dan eens financieel inzicht voor hippische ondernemers

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden