Felix. zoekt fiscalist! Accountant Jeniene Penninkhof vertelt over haar samenwerking met een fiscalist

maandag 19 apr 2021

felix. zoekt fiscalist! Jeniene Penninkhof, accountant & financieringsdeskundige bij felix, vertelt hoe zij in haar dagelijkse werkzaamheden de samenwerking met een fiscalist vormgeeft. Jeniene: “Samen met een fiscalist probeer ik besparingen voor de klant te realiseren. Ik geef de voorzet, hij of zij kopt die bal erin!”. Lees gauw verder voor het hele verhaal van Jeniene.

Wie is Jeniene?

Allereerst: wie is Jeniene? Jeniene vervult de rol van accountant & finanieringsdeskundige bij felix. Jeniene legt uit: “Ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als accountant, waarvan alweer ruim 5 jaar bij felix. Ik heb dagelijks contact met diverse klanten. Ondernemers met een eigen coachingbureau, hippische ondernemers met een eigen dressuurstal of een detaillist met een handelsbedrijf… Ze zitten allemaal in mijn klantenportefeuille!”

Jeniene heeft zich naast haar werkzaamheden als accountant ook bekwaamd in bankfinancieringen. Jeniene licht toe: “De laatste jaren ondervinden klanten steeds vaker de nadelen van de reorganisaties in de bankenwereld. Partijen zijn steeds minder eenvoudig bereikbaar en financieringsaanvragen moeten steeds meer gestructureerd vorm krijgen. Ik heb daarom de opleiding Financieringsdeskundige gevolgd en mezelf aangesloten bij MKB Kredietcoach.”

Door de kennis & kunde van Jeniene hebben we bij felix. dus ook inzicht in de actuele ontwikkelingen op het gebied van financieringen én hebben we de juiste tools in huis voor het opstellen van een succesvolle financieringsaanvraag.

Samenwerking met fiscalist

In haar dagelijkse werkzaamheden zoekt Jeniene regelmatig de expertise van een fiscalist op. Jeniene vertelt: “In mijn dagelijkse werk komen ondernemers met uiteenlopende en complexe vraagstukken bij mij. Ook signaleer ik zelf kansen en/of risico’s bij hen. Graag stem ik fiscale vraagstukken met een fiscalist af. Samen met een fiscalist probeer ik vervolgens besparingen of optimalisaties voor de klant te realiseren. Ik geef de voorzet, hij of zij kopt die bal erin!”

Met wat voor (fiscaal getinte) vraagstukken komt Jeniene als accountant dan bijvoorbeeld in aanmerking? Jeniene vervolgt: “Dat kan van alles zijn. Te denken valt aan bedrijfsoverdrachten, bedrijfsopvolging, waarderingsproblemen, overdracht van ondernemingen binnen families of bijvoorbeeld overnames en fusies. Een fiscalist is binnen ons kantoor een betekenisvolle pionier en sparringpartner, ook voor mij als accountant. Het is prettig om te kunnen sparren met een fiscale specialist, zeker ook bij de niet-standaard jaarrekeningen en niet-standaard situaties.”

Jeniene over Werken bij felix.

Hoe ervaart Jeniene werken bij felix.? Jeniene: “Werken bij felix. is iedere dag weer een feestje. Geen dag is hetzelfde door de uiteenlopende werkzaamheden waarbij je veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt. Ook is er veel ruimte voor flexibiliteit en ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Je komt te werken met leuke collega’s die erg toegankelijk zijn. Bovendien werk je niet alleen met je collega’s op zakelijk vlak samen, maar sporten en lunchen we bijvoorbeeld ook gezamenlijk. Dat is niet alleen erg gezellig, maar tegelijkertijd ook goed voor de teambuilding.” Samen naar die stip op de horizon dus!

Durf jij het aan?

Ben of ken jij die fiscalist die wij zoeken? Die fiscalist met lef die langs de rand van de fiscale lijntjes durft te kleuren? Dan maken wij graag persoonlijk kennis met jou. Bekijk onze volledige vacature hier en stuur je CV, samen met een verrassende motivatiebrief en referenties naar info@felix.nl.

Meer lezen over Werken bij felix.?

Wil je meer lezen over werken bij felix.? Je vindt meer artikelen hier. Bijvoorbeeld waarom volgens Jos Felix, directeur & bedrijfsadviseur bij felix., één van de kerntaken van de felix. fiscalist “relaxen” is (!).

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden