felix. stelt voor: Kaylee!

dinsdag 15 mrt 2022

Op 14 februari jl. is Kaylee Schiphorst begonnen met haar stage op ons kantoor. Kaylee is 18 jaar oud en volgt de Hbo-opleiding Hippische Bedrijfskunde op de Aeres Hogeschool te Dronten. Kaylee ondersteunt ons bedrijfseconomisch team bij het verder optimaliseren van het hippisch dashboard. Zo krijgen onze hippische klanten straks nóg meer inzicht in hun onderneming. Benieuwd wie Kaylee is en wat het hippisch dashboard onze klanten oplevert? Lees dan zeker verder!

Wie is Kaylee?

Kaylee loopt inmiddels al een paar weken stage op ons kantoor. Wie is Kaylee en wat drijft haar? Kaylee vertelt zelf graag meer: “Ik ben Kaylee Schiphorst. Ik ben 18 jaar oud en ik woon in IJsselmuiden. Ik zit nu in het tweede jaar van de Hbo-opleiding Hippische Bedrijfskunde. Deze opleiding volg ik aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Ik ben al 11 jaar actief in de hippische wereld. Ik heb twee eigen paarden waarmee ik actief de dressuursport beoefen. Ook rijd ik graag wedstrijden. Paardrijden is dus een echte passie van mij. Naast de paardensport vind ik het ook leuk om met auto’s bezig te zijn. Zo ga ik bijvoorbeeld regelmatig met veel plezier naar auto evenementen.”

De hippische expertise staat bij felix. op stal

Kaylee is dus een echt “paardenmeisje”. En dat matcht goed met felix. De hippische sector is namelijk een belangrijke niche van ons kantoor. De sector vraagt om specifieke kennis en kunde op financieel, administratief, fiscaal en juridisch gebied. Binnen felix. hebben we die expertise op stal staan en delen we de passie voor de paardensport. Bovendien merken we dat binnen organisaties als banken, gemeentes en verzekeraars de vraag groeit naar adviseurs met verstand van de hippische sector. Doordat wij de taal spreken en beschikken over een grote kennis van de hippische sector, helpen wij ondernemers succesvol hippisch ondernemen.

Het ontwikkelen en optimaliseren van het hippisch dashboard

Voor Kaylee was de keuze dan ook snel gemaakt. Haar stage wilde zij natuurlijk graag bij ons op kantoor doen. Tijdens haar stage ondersteunt Kaylee ons bedrijfseconomisch team bij het verder optimaliseren van het hippisch dashboard.


Kaylee vervolgt: “Het hippisch dasboard is een overzichtelijke startpagina voor de ondernemer met informatie over omzet, brutomarge, resultaat, eigen vermogen, onderhanden werk, crediteuren en debiteuren. In het dasboard worden actuele cijfers getoond. Deze kun je vergelijken met voorgaande jaren. Ook heeft een ondernemer bijvoorbeeld in één oogopslag inzicht in de brutomarge per periode, de kostprijs per inkoopgroep en per project/uur, de loonkosten per gewerkt uur, de liquiditeitspositie en de investeringen & afschrijvingen. Het doel is om hippisch ondernemers nog beter inzicht te geven in hun cijfers, zodat zij echt strategisch ondernemersbeslissingen kunnen maken. Ik vind het erg leuk om felix. bij het optimaliseren van dit dasboard te ondersteunen. Naast het meewerken aan het hippisch dashboard verdiep ik mij ook in de externe omgeving van felix en ga ik de “customer journey” van de klant onderzoeken.”

Stage lopen bij felix.: hoe is dat?

Hoe bevalt het stage lopen bij felix.? Kaylee lacht: “Ik heb een hele positieve indruk van felix. Vanaf dag één ga ik al met veel plezier naar mijn stage. Ik werd als stagiaire heel hartelijk welkom geheten binnen het team. De sfeer op de werkvloer is ook erg prettig. Ik zou het zeker aanraden om hier stage te lopen. Verder merk ik ook dat de hippische expertise echt bij felix. aanwezig is. Er werken meerdere mensen met ervaring in de paardenwereld. Ze weten waar ze over praten en daardoor kunnen ze hippisch ondernemers gericht adviseren op diverse gebieden!”

Ook onderdeel worden van team felix.?

Wil jij ook onderdeel worden van team felix.? Kom dan bij ons werken of stage lopen! Wij staan altijd open voor nieuw talent met ambitie. Verras ons dan ook gerust met een open sollicitatie. Je vindt meer artikelen over werken bij felix. en verhalen van onze mensen via deze link.

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden