Drie voordelen van het werken met de felix. P&O/HRM applicatie

donderdag 21 apr 2022

Jij hebt ook vast wel eens te maken gehad met een zieke werknemer. In de meeste gevallen gaat dit om een griepje, waardoor de werknemer slechts kortstondig ziek is. Het kan ook voorkomen dat er andere redenen zijn, waardoor je werknemer voor langere tijd uit de roulatie is. Als ondernemer met weinig personeel heb je waarschijnlijk geen idee wat je in zo’n situatie moet doen. Als ondernemer met meer personeel zit je niet te wachten op nog een taak erbij.

Daarnaast zitten er ook verplichtingen aan het ziekteverzuim. Deze kosten tijd en laat dat nou net niet aanwezig te zijn als er iemand (langdurig) ziek is. We helpen je graag met wat je allemaal moet doen.

Voordeel 1: Voldoen aan de verplichtingen van de Wet Verbetering Poortwachter

Vanuit onze P&O-applicatie is het mogelijk om al je verzuimmeldingen in één handomdraai vast te leggen. Meteen na het ziekmelden van je werknemer wordt er een stappenplan voor jou klaargezet waarin je precies kunt zien wat je taken en verplichtingen zijn waaraan jij volgens de Wet Verbetering Poortwachter moet voldoen. Daarnaast ontvang je een signaal zodra jij actie moet ondernemen. Zo ben jij er zeker van dat jij aan alle acties voldoet en voorkom je dat je op een later tijdstip wordt geconfronteerd met sancties van het UWV.

Voordeel 2: Ziekmelden naar de verzuimverzekeraar

Het is natuurlijk ook fijn dat je verzuimverzekeraar jou uitkeert op het moment dat je medewerker ziek is. Je betaalt hier per slot van rekening niet voor niets iedere maand een verzuimpremie voor aan je verzekeraar. Door een koppeling met diverse verzuimverzekeraars is het mogelijk om met één druk op de knop je werknemer ziek te melden bij je verzuimverzekeraar. Een apart mailtje sturen is dus niet meer nodig, scheelt jou weer kostbare tijd!

Wijzigingen in het ziekzijn kun je ook makkelijk doorgeven. Denk hierbij aan deels weer werken. Zo krijg jij tijdig uitgekeerd van je verzekeraar zonder dat dit je administratieve rompslomp oplevert.

Voordeel 3: Verzuimrapportages

Met de diverse verzuimrapportages in onze applicatie heb je direct inzicht in het ziekteverzuim van je personeel. Zo zie je in één oogopslag wat bijvoorbeeld het totale verzuimpercentage is van je werknemers, welke werknemer vaak ziek is, of wie er langdurig afwezig is. Makkelijke overzichten waar jij als ondernemer op kunt sturen en acteren.

Meer grip op verzuim

Wist jij bijvoorbeeld dat het al opvallend is als een medewerker vaker dan twee keer per jaar ziek is? Wij kunnen jou in dat geval handvatten aanbieden hoe je het gesprek met zo’n medewerker aan kunt gaan. Wellicht is er wel een verklaarbare reden voor het frequente ziekteverzuim die je gemakkelijk uit de weg kunt helpen!

Hulp nodig bij re-integratie van je zieke werknemer?

Heb je hulp nodig of heb je een vraag over onze P&O applicatie? Onze P&O-adviseur Wilbert Prins en HR-adviseur Armanda Kolk helpen jou graag!

Tip: weten hoe het programma er uit ziet?

Bekijk een video-uitleg over een werknemer ziek melden in onze P&O applicatie.

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden