Dit zijn de HR-trends voor 2023

donderdag 22 dec 2022

Hoe kom ik aan personeel en hoe moet ik mijn medewerkers thuis laten werken? Allemaal vragen die afgelopen jaar op HR-gebied speelden. Zo vlak voor de Kerst en jaarwisseling, kijken we alvast vooruit naar volgend jaar: 2023. Want weet jij met welke thema’s jij in 2023 te maken krijgt? HR-specialist Armanda kijkt samen met je vooruit!

1. Digitalisering van HR-processen

Meten is weten en dat is ook bij jouw HR-kengetallen het geval. Data en HR-analytics worden een belangrijk gegeven in 2023. Want hoeveel ziekte is er in jouw onderneming? Wat zijn de exacte opleidingskosten? Hoe ziet het met het werkgeluk?

Door veel personeelsprocessen te digitaliseren werk je efficiënter, creëer je meer overzicht en kun je bruikbare informatie halen voor strategische beslissingen.

2. Ontwikkeling van personeel wordt cruciaal

Vanwege de krapte op de huidige arbeidsmarkt is één van de grote HR-trends 2023: de ontwikkeling van jouw medewerkers. Medewerkers verlangen in deze tijd meer dan alleen een vaste baan en een goed salaris. Een andere belangrijke arbeidsvoorwaarde is de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding en het hebben van een opleidingsbudget. Geef medewerkers de ruimte om de eigen talenten verder te ontwikkelen en investeer in de ontwikkeling van je personeel.

3. Arbeidskrapte blijft een rol spelen

Ook in 2023 zal de arbeidsmarkt erg krap zijn. De medewerkers heeft volop de keuze om te kijken wat hij wil doen met zijn loopbaan. Dit vraagt om een andere aanpak van de werving & selectie om toch de juist bezetting te krijgen, te behouden of natuurlijk om te groeien. Het uitzetten van jouw vacature zal niet meer voldoende zijn. Een aantrekkelijke wervingscampagne en het inzetten van de juiste wervingskanalen is hierbij cruciaal geworden. Strategisch vooruitkijken naar je personeelsbestand is een must.

Tip: ervaar je moeite met het vinden van ervaren medewerkers? Durf het risico te nemen om een kandidaat aan te nemen, zonder de ervaring, en leid deze medewerker zelf op. Hier komt wederom het belang van investeren in de ontwikkeling van medewerkers bij kijken.

4. Gezondheid in balans

De werk- en privé balans, werkgeluk en verzuim zijn termen die ook in 2023 belangrijk worden. Door het personeelstekort, hoge werkdruk en relatief hoog ziekteverzuim in het afgelopen jaar heeft werkgeluk meer prioriteit gekregen. Als werkgever meer inzetten op de fysieke- en mentale gezondheid van medewerkers versterkt onder andere ook je werkgeversimago en het behoud van duurzaam inzetbaar personeel.

5. Hybride werken: het nieuwe werken

Werken waar je wilt is een term die werkgevers de komende jaren steeds vaker voorbij gaan zien komen. De afgelopen jaren hebben veel medewerkers kennisgemaakt met het thuiswerken. Het thuiswerken is bij velen niet meer weg te denken, ook na de pandemie niet meer. Deze trend blijft zich dus voortzetten in 2023, waarbij medewerkers gedeeltelijk op kantoor en deels thuis werken. Kortom, flexibiliteit is het sleutelwoord voor 2023.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze thema’s of wil je je personeelsprocessen digitaliseren? Of ben je benieuwd hoe je deze trends kunt vertalen naar concrete projecten? Armanda kijkt graag met je mee en neemt voor jou personeelszaken uit handen waar je wenst. Je kunt haar bereiken via 038-333 75 74 of armanda@felix.nl.

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden