Wanneer heb je bij ziekte een casemanager nodig?

donderdag 21 apr 2022

Een zieke medewerker komt nooit gelegen. Je komt als werkgever namelijk al snel in de knel. Je moet vervanging regelen en het ziekteverzuim proces in goede banen leiden. Dat kost je veel tijd. Om te voorkomen dat werknemers langdurig ziek blijven, is de bewaking van het ziekteverzuimproces door een casemanager belangrijk én vaak efficiënt.

Wat doet een casemanager?

Een casemanager moet voor een spoedig herstel en duurzame terugkeer van de zieke medewerker zorgen. Hij of zij bewaakt het re-integratieproces en is het aanspreekpunt voor zowel medewerker als werkgever. Daarnaast neemt het jou heel wat werk uithanden. Zie je jezelf anders al zitten? Verslagen schrijven, afspraken met de arts of uitgebreide voorgangsgesprekken?

De casemanager bespaart jou vooral veel tijd en zorgt voor

  • Het bijhouden en opstellen van het verzuimdossier, in bijvoorbeeld de HR-software;
  • Is het aanspreekpunt voor de arbodienst, UWV en verzuimverzekeraar;
  • Het schrijven van een plan van aanpak;
  • De voortgang in het proces en aansturen bedrijfsarts.

Dit een heel rijtje aan werkzaamheden waar jij als werkgever waarschijnlijk niet op zit te wachten. Omdat de medewerker ook ziek is en jij vervanging moet regelen of zijn, is het heel zinvol om een casemanager aan te stellen. Loon doorbetalen terwijl je geen werkzaamheden ontvangt, is nooit leuk.

Hoe vindt je een casemanager?

Het is belangrijk dat de casemanager de juiste en nieuwste kennis over arbeidsrecht en HRM weet. Je kunt een eigen persoon aanstellen maar uit de praktijk blijkt vaak dat dit erbij gedaan wordt en er fouten insluipen wat later in het proces voor onnodige kosten zorgt.

Binnen ons HR-en salarissysteem kun jij het ziekteproces van iedere werknemer goed en overzichtelijk monitoren. Bij felix. streven uiteraard net als jou naar een snelle terugkeer van de medewerker naar zijn of haar werkplek. Wij kunnen je verder ontzorgen door de benodigde verzuimbegeleiding op ons te nemen.

Door persoonlijke begeleiding, oprechte aandacht en duidelijke communicatie ontnemen we jou graag de rol van casemanager en creëren rust voor jou als werkgever.

Ben je benieuwd of wij jou kunnen helpen in het re-integratieproces van een zieke medewerker? Neem dan gerust contact op met onze HR-adviseur Armanda Kolk via 038 333 7574 of armanda@felix.nl.

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden