Van ‘schoenendoosboekhouding’ naar overzicht, ruimte en rust

woensdag 09 jun 2021

Een jaar geleden maakte Paardencentrum Dronten voor zijn boekhouding de overstap naar felix. En daar hebben eigenaren Monique en Jan Wybe Schurer geen seconde spijt van gehad. Een tijd- en geldverslindende ‘schoenendoosboekhouding’ maakte plaats voor gemak, overzicht, ruimte en rust. Zo kunnen de twee zich veel meer focussen op hun pensionstalling én grote passie: paarden!

“Felix heeft bij ons de beloftes en verwachtingen helemaal waar gemaakt, zelfs meer dan dat!”

Al langere tijd liepen Monique en Jan Wybe met het idee om hun boekhouding onder te brengen bij een andere accountant. “We hadden een schoenendoosboekhouding”, vertelt Monique met een lach. “Wij brachten ieder kwartaal geprinte facturen en bankafschriften naar onze accountant toe. Deze bleven daar dan ook een lange tijd liggen. We hadden dus geen overzicht. Als we wat wilden inzien, moesten we de betreffende documenten opvragen. Als we een factuur wilden versturen, moesten we dat copy-pasten vanuit een Excel-sheet en vervolgens uitprinten voor onze boekhouder.”

Het ondernemersechtpaar vroeg zich daarom vaak af: kan dat niet anders en makkelijker? Kan dat niet digitaal? Dat bleek het geval. “Via-via kwamen we bij felix. terecht”, aldus Monique. “Wij spraken met een collega-ondernemer in de hippische branche, die al samenwerkte met felix. Zij gaven aan heel tevreden te zijn over hun dienstverlening. We gingen in gesprek met Jos Felix en waren er toen snel uit.”

Alleen maar voordelen

De overstap verliep simpel en soepel. Sindsdien houden Monique en Jan Wybe hun boekhouding bij in een digitaal boekhoudpakket. Dat levert hen alleen maar voordelen op. “Het is super, we hadden dit veel eerder moeten doen”, benadrukt Monique. “Voorheen hadden we onvoldoende overzicht. Als mijn man wilde zien hoeveel strooisel en voor welke prijs we vorig jaar inkochten, moest hij eerst bellen met de accountant die dan de factuur mailde. Nu klikken we op de betreffende leverancier en komt meteen de gehele geschiedenis tevoorschijn. We hebben veel meer overzicht en inzicht. Daar komt bij dat we van felix. nu al de jaarrekening van het vorige boekjaar binnen hebben. Daar moesten we voorheen nog wel eens meer dan een half jaar op wachten.”

“Het is super, we hadden dit veel eerder moeten doen”

Beduidend goedkoper

Verder is Paardencentrum Dronten, waar Monique en Jan Wybe met hun medewerker ongeveer 100 paarden verzorgen, nu ‘beduidend goedkoper’ uit. “Onze boekhouding was altijd een heel forse kostenpost”, vertelt Monique. “Als we eens een factuur opvroegen, zagen we dat later ook terug in de verrekening. Nu zoeken we het gewoon zelf op en hebben we het meteen beschikbaar. En we weten ook dat bij felix. niet bij ieder telefoontje de teller begint te lopen. We houden kortom meer tijd over voor waar het bij ons echt om draait.”

Nauwe band met de hippische branche

Een ander groot voordeel vindt Monique de band die felix. heeft met de hippische branche. “Jos heeft ook een dochter die paardrijdt. Als wij het dan over springschoenen of een eb en vloed-bodem hebben, weten ze bij felix. wat we daarmee bedoelen. Daarmee komen onze facturen ook op de juiste plek terecht in onze boekhouding, zodat we een duidelijk en eerlijk beeld krijgen.”

Aanrader

Monique en Jan Wybe vinden felix. daarom een echte aanrader voor ieder bedrijf, maar zeker ook die in de hippische branche. “Voor mensen die het eng vinden om te werken in een digitaal boekhoudprogramma: er kan niet zo veel fout gaan. En felix. helpt je erg goed met het wegwijs maken en ontdekken van alle mogelijkheden van het programma. Ik maak er zelf echt een sport van om onze boekhouding helemaal up-to-date te hebben. Dat heb ik nu perfect inzichtelijk. Felix heeft bij ons de beloftes en verwachtingen helemaal waar gemaakt, zelfs meer dan dat!”

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden