Snel een zakelijke lening nodig? Denk dan eens aan deze 2 financieringsmogelijkheden

donderdag 03 mrt 2022

Herken je dit? Jouw bedrijf krijgt een droomopdracht aangeboden. Zo één die jou als ondernemer op het lijf geschreven is en zorgt voor een financiële boost. ‘Nee’ verkopen, is dan ook geen optie. Het vergt echter wel een flinke investering aan de inkoopkant. Hoe zorg je snel voor extra liquiditeit, zeker nu banken niet staan te springen om een zakelijke lening te verstrekken aan nieuwe klanten? Om je op weg te helpen licht onze financieringsspecialist Jeniene Penninkhof in dit blog twee minder bekende, maar uitstekende mogelijkheden toe voor een snelle financiering.

Eerst even terug naar die droomopdracht. Deze ondernemer heeft een goed lopend onderhoudsbedrijf. Hij is gewend om projectmatige onderhoudsopdrachten uit te voeren voor zo’n 10 woningen. Dit keer benadert een opdrachtgever hem echter voor een spoedklus van 30 woningen. Een prachtige kans! Maar de ondernemer weet ook dat het leverancierskrediet, waarbij de leverancier achteraf krijgt betaald, niet toereikend is om de benodigde materiaalinkoop mogelijk te maken.

Hoe los je dit dan als ondernemer op? Aankloppen bij een bank voor een zakelijke lening?

Snel financieren lijkt onmogelijk bij een bank

“In zo’n situatie kan je als ondernemer bedrogen uitkomen”, legt Jeniene uit. “Stel: een bank is wel bereid een zakelijke financiering beschikbaar te stellen. Dan nog duurt het soms een paar weken totdat dit rond is, omdat banken uitgebreid uitvragen.

Ook lopen ondernemers vaak vast omdat onduidelijk is welke input de bank precies nodig heeft. Dit kost dus nog meer tijd die hij in deze situatie helemaal niet heeft.”

Tel daarbovenop de flink aangescherpte acceptatiecriteria die banken de afgelopen jaren hanteren. Onder meer door corona, maar sommige branches worden op voorhand zelfs helemaal uitgesloten.

‘Nee’ verkopen aan deze opdrachtgever? Als het aan felix ligt niet

Er zijn namelijk meer dan genoeg mogelijkheden om binnen zeer korte termijn een zakelijke financiering te realiseren.

We lichten 2 mogelijkheden voor je uit, die wij in zo’n situatie vaak aanwenden. We noemen daarbij kort de voor- en nadelen

Krediet binnen 24 uur

Zoals de naam al zegt maakt deze financieringsvorm het mogelijk om je financieringsaanvraag binnen 24 uur te realiseren.

Jeniene legt uit: “Je hebt daarbij grote flexibiliteit in het opnemen en aflossen. Dit kan namelijk boetevrij. Partijen die dit aanbieden vragen andere informatie die eenvoudiger beschikbaar is en in sommige situaties is er zelfs geen onderpand nodig. De tarieven lijken hoger dan bij een traditionele partij, waardoor je ogenschijnlijk duurder uit bent. Maar door de flexibiliteit van deze zakelijke lening kan dat zo maar eens positiever uitvallen.”

Een 24 uurs krediet aanvragen, kan al vanaf 1.000 euro.

Klantvriendelijke factoring

Felix werkt ook met een partij die factuurfinanciering verzorgt zonder daarbij de relatie met de klant uit het oog te verliezen.

Jeniene: “Een soort factoring, maar dan net even anders. Factoring houdt in dat de factuur aan bovengenoemde ondernemer direct gefinancierd wordt. Waar andere factoringspartijen meteen óók het hele debiteurenbeheer overnemen, is dat bij deze mogelijkheid niet het geval. Wanneer een duurzame en goede klantrelatie voor jou belangrijk is, dan is dit een prettige oplossing. Ook hierbij is een vervroegde aflossing mogelijk. En krijg je veel duidelijkheid over de kosten, die door de flexibiliteit uiteindelijk gunstig kunnen uitvallen.”

Vergroot je kansen met een financieringsspecialist

Zoals Jeniene in haar eerdere blog ‘Bedrijfsfinanciering aanvragen? Felix helpt je van droom naar realiteit’ schreef, vraagt een financieringsaanvraag altijd om een zorgvuldige onderbouwing. Die noodzaak is er des te meer wanneer er haast mee gemoeid is.

Kortgezegd: heb je snel financiering nodig? Met het inschakelen van een financieringsspecialist vergroot je je slagingskansen enorm.

Heb jij ook snel een zakelijke lening nodig?

Ben jij benieuwd wat felix voor jouw bedrijf kan betekenen? We helpen je graag met een spoedaanvraag van een zakelijke lening. Ook als je op korte termijn extra financiering wil binnen een bestaande lening.

Neem direct contact op met Jeniene Penninkhof via jeniene@felix.nl of 038-820 09 64.

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden