SLIM-subsidie: medewerkers effectief laten groeien

dinsdag 21 feb 2023

Ben jij ondernemer in het mkb en wil jij graag investeren in de ontwikkeling van jouw personeel? Of wil jij de talenten van jouw medewerkers optimaal benutten? Voor werkgevers zijn er veel subsidiemogelijkheden om in deze krappe arbeidsmarkt in te zetten op jouw personeel. Wil jij weten wat deze regeling precies inhoudt? Lees dan de antwoorden op de vier belangrijkste vragen.

Wat is de SLIM-regeling?

De subsidie heeft als doel om MKB-bedrijven de mogelijkheid te geven door financiële ondersteuning om in te zetten op hun personeelsbeleid en zo een leerrijke werkomgeving te stimuleren. Met deze subsidie investeer je in de kennis, groei en ontwikkeling van jullie personeel, zodat ze duurzaam inzetbaar zijn én blijven. Vooral in deze tijden van de krappe arbeidsmarkt is goed werkgeverschap een must!

Welke kosten vallen onder de SLIM?

Kosten die onder de subsidie vallen zijn directe loonkosten en externe kosten die gemaakt worden in een bepaald project. Er zijn vier projecten waar je als mkb-ondernemer ondersteuning voor kan krijgen:

  • Het doorlichten van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan;
  • Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor personeel;
  • Het ontwikkelen van een methode die werknemers stimuleren hun kennis, vaardigheden en houding te ontwikkelen;
  • Het aanbieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg.

Er zijn veel verschillende activiteiten die onder deze gebieden vallen. Zo kun je een cyclus ontwikkelen met ontwikkelgesprekken en persoonlijke ontwikkelplannen, een opleidingsbeleid introduceren of het doorlichten van de onderneming om zo de scholingsbehoefte te ontdekken. Mogelijkheden genoeg waarbij wij jou kunnen helpen om dit in te richten.

Voor wie geldt deze regeling?

Voor ondernemers die willen investeren in hun medewerkers is de SLIM-subsidie. Je kunt maximaal € 24.999 euro aan subsidie aanvragen. Er zijn een aantal groepen die in aanmerking komen voor deze subsidie. Zo is deze subsidie met name gericht op mkb-ondernemingen, maar ook samenwerkingsverbanden in het mkb en grootbedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunnen gebruik maken van deze regeling. De genoemde groepen zijn ingedeeld in bepaalde tijdsvakken.

Wanneer en hoe kan ik de SLIM-subsidie aanvragen?

Per jaar zijn er drie momenten waarin de subsidie aangevraagd kan worden. De eerst volgende aanvraagperiode loopt van 1 maart tot en met 31 maart 2023 voor MKB-bedrijven. Het indienen van een aanvraag is een tijdrovende klus, zorg dat je er op tijd bij bent!

Deze subsidie vraagt veel precisie en wordt snel afgekeurd bij onvoldoende toelichting blijkt in de praktijk. Wij helpen je dan ook graag met het opstellen van jouw groei binnen je bedrijf én het regelen van de SLIM-subsidie zodat die van jou wél wordt goedgekeurd en jij die centen op je bankrekening ziet verschijnen!

De SLIM-subsidie is populair onder de mkb-ondernemers. Pak jij deze kans in maart en zet jij in op een lerende organisatie?

We nemen graag jouw zorgen uit handen en kijken graag wat deze subsidie voor jou kan betekenen. Onze HR-adviseur Armanda Kolk kun je bereiken via armanda@felix.nl of 038-333 75 74.

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden