Fiscalist Bert Driessen: “Bij felix. is de dwarsdoorsnede van de lokale community klant!”

dinsdag 11 mei 2021

Bert Driessen, als fiscalist verbonden aan ons kantoor, vertelt graag meer over zijn afwisselende job als fiscalist en hoe hij werken bij felix. ervaart. Bert: “Bij felix. is de dwarsdoorsnede van de lokale community klant. Dat maakt mijn werk voor felix. elke keer weer uitdagend, divers en dus juist nooit saai!” Lees verder voor het hele verhaal van Bert.

Wie is Bert?

Allereerst: wie is Bert eigenlijk? Bert vertelt zelf graag meer: “Ik ben geboren en getogen in Venlo en woon op dit moment in Apeldoorn. Ik heb Fiscale Economie gestudeerd aan de universiteit van Tilburg. Het IB-tarief bedroeg destijds nog 72% (en kon zelfs oplopen tot 80%) en de vennootschapsbelasting 42%… Dat kun je je toch nu niet meer voorstellen? Al met al zit ik inmiddels alweer 30 jaar in het vak en het verveelt nooit. Want de wetgeving en maatschappelijke opvattingen veranderen continu. Zo werd belastingontduiking vroeger als sport gezien, terwijl het nu moreel laakbaar is. Ik probeer elke dag weer zo goed en zo kwaad mogelijk door de fiscale regelgeving heen te laveren om voor mijn klanten een optimaal resultaat te bereiken. En daarbij raak ik er ook steeds meer van overtuigd dat wat fiscaal optimaal is, voor een klant niet altijd optimaal hoeft te zijn. Een gevleugelde kreet is wat mij betreft dan ook: “schenk je niet arm!”

En vanwaar die foto van Bert met zijn golfuitrusting? Bert lacht en vertelt verder: “Ik ben een echte sportliefhebber. Ik hou van voetbal, golf en skiën. In mijn vrije tijd ga ik dan ook graag op pad met mijn golfclub. Desondanks daalt mijn “golfhandicap” langzaam maar gestaag (en niet zo snel als ik zelf zou willen…). Want ondanks mijn vele oefenen heb ik helaas nog steeds geen “hole-in-one” geslagen. Maar afgezien daarvan geeft het me enorm veel plezier en is het heerlijk lopen op de prachtige golfbanen. En dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om gaat. Het is dé manier om mijn hoofd leeg te krijgen en weer even helemaal op te laden.”


Werken als fiscalist “saai”? Allesbehalve!

Bert krijgt nogal eens te horen dat zijn werk als fiscalist vast “heel saai” zal zijn. Wat Bert betreft is dat allesbehalve waar. Bert: “De meeste mensen denken inderdaad in eerste instantie dat mijn werk saai en eentonig is, maar daar slaan ze toch echt de plank mis. Allereerst is het zo dat iedereen, of je nu ondernemer of particulier bent, belasting moet betalen en dus te maken krijgt met de Belastingdienst. Dat maakt het juist zo dynamisch, want daardoor kun je dus met iedereen over je vakgebied praten. Daar komt bij dat geen werkdag, zelfs geen uur, hetzelfde is. Als fiscalist moet je namelijk continu schakelen. Elke vraag, elke klant en elk probleem is anders. Je gaat iedere keer weer op zoek naar een geschikte aanvliegroute om tot de beste oplossing voor die specifieke klant te komen.”

Wat doet Bert dan zoal op een dag? Bert vervolgt: “Je kunt denken aan ondersteuning bieden aan de accountants, bijvoorbeeld bij het verzorgen van de fiscale aangiften. De accountants geven je vaak een voorzet en dan is het aan de fiscalist om de bal erin te koppen. Of te slaan met de golfclub ;-)… Verder vervul je als fiscalist uiteraard een waardevolle adviseursrol voor de klanten. Zijn er fiscale besparingsmogelijkheden? Kunnen er aftrekposten beter benut worden? Kunnen ondernemingen anders ge(her)structureerd worden voor een optimaal fiscaal resultaat? Zomaar een reeks vragen waar ik op een werkdag mee te maken kan krijgen. Verder procedeer ik ook bij de belastingrechter of adviseer ik op het gebied van estate planning.”

Hoe ervaart Bert werken bij felix.?

En werken bij felix.? Hoe beleeft Bert dat? Bert: “felix. is een bijzonder dynamisch en informeel kantoor. De lijntjes zijn kort, zowel met collega’s als met de (eind)klant. Opvallend is ook de vergaande mate van digitalisering en de ruimte die er wordt geboden voor innovatie. Als fiscalist krijg je bij felix. bovendien te maken met veel verschillende vraagstukken op diverse fiscale gebieden. Bij felix. is de dwarsdoorsnede van de lokale community klant. Dat maakt het werk niet alleen uitdagend en afwisselend, maar daardoor blijf je je ook continu ontwikkelen. Daarnaast is er bij felix. ontzettend veel aandacht voor elkaar. Niet alleen collega’s onderling, maar ook richting klanten. Geboorte, verjaardag, ziekte, bedrijfsovername of zakelijk succes? Bij felix. wordt er werkelijk aan álles gedacht. Uiteraard iedere keer met een passende attentie. Ik ben dat zelden zo tegengekomen!”

Ook enthousiast geworden over Werken bij felix.?

We staan altijd open voor nieuw talent met ambitie. Verras ons dan ook gerust met een open sollicitatie. Daarnaast zijn wij op dit moment ook gericht op zoek naar een fiscalist en een assistent-accountant als versterking van ons team.

Ben of ken jij die ervaren fiscalist met lef die langs de rand van de fiscale lijntjes durft te kleuren? Bekijk dan hier onze volledige vacature. Of ben jij die cijfermatige alleskunner die op zoek gaat naar het verhaal achter de cijfers van de ondernemer en die dé rechterhand wordt van onze accountants? Check dan onze vacature voor een ervaren assistent-accountant hier. We ontmoeten je graag!

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden