Felix reikt maart-award uit aan Metaalverwerkingsbedrijf J.G. Felix

dinsdag 09 apr 2019

Elke maand reiken we de Felix Award uit. Deze prijs gaat naar een klant die het meest gebruik maakt van ons eigentijdse en bijzonder efficiënte boekhoudplatform. Deze maand verrasten we metaalverwerkingsbedrijf J.G. Felix uit IJsselmuiden.

Nadat we vorige maand afreisden naar Nieuwegein, ditmaal dus een thuiswedstrijd. En met thuiswedstrijd bedoelen we ook écht een thuiswedstrijd, want de slagroomtaart reikten onze accountant Jeniene Penninkhof-van Dieren en onze assistent-accountant Bertine Brink uit aan de schoonzus van Jos, Margreet Felix. “Voor het metaalverwerkingsbedrijf van haar man Jotham verzorgt Margreet al jarenlang de boekhouding”, vertelt Jeniene. “En familie of niet: als ons online boekhoudplatform je administratie beoordeelt met een score van 9,9 dan verdien je deze waardering gewoon.”

‘Altijd een actuele stand van zaken’

Verantwoordelijk voor de beoordeling is de kwaliteitsmonitor van ons online boekhoudplatform. In totaal checkt deze tool een tiental elementen om de kwaliteit van de boekhouding aan te geven. Jeniene: “Zijn alle afschriften bij de bank opgehaald? Ontbreken er aankoop- of verkoopfacturen? Zijn er dubbele facturen? Zijn alle betalingen en ontvangsten in de administratie gekoppeld? Zijn er klanten en leveranciers die extra aandacht nodig hebben? Zijn alle btw-aangiften verstuurd? Zijn alle activa bijgewerkt en zijn de afschrijvingen geboekt? Onze boekhoudtoepassing houdt al deze parameters bij, zodat de ondernemers die we ontzorgen altijd een goed zicht op de actuele stand van zaken hebben.”

‘Ik krijg reminders als ik iets over het hoofd zie’

Margreet is maar wat blij met de kwaliteitsmonitor, die voorkomt dat haar boekhouding onjuist is ingericht en over niet-actuele cijfers beschikt. Een situatie die het onmogelijk zou maken op basis van cijfers (bij) te sturen. “Als ik iets niet volledig ingevuld heb of over het hoofd heb gezien, krijg ik van het boekhoudprogramma een melding. Heel handig, want zo houd ik de boekhouding van het bedrijf altijd accuraat. Het laat mij heel concreet zien waar ik extra aandacht aan moet geven. Ontbreken er facturen, dan werk ik deze bijvoorbeeld meteen bij dankzij deze reminders. Een ideale controle op afwijkingen en onvolkomenheden.”

‘Ik kan lekker thuis de boekhouding doen’

Dat Margreet vrijwel direct de reminders opvolgt, komt volgens haar door nog een groot voordeel dat het eigentijdse boekhoudplatform van Felix haar biedt. “Omdat het een online programma is, kan ik alles in mijn eigen tijd en gewoon lekker thuis bijwerken. Ik hoef er niet meer speciaal een afspraak voor te maken om alles samen met de accountant uit te zoeken. Daarvoor werkt het programma veel te makkelijk. Vandaag nog zag ik iemand lopen met allemaal ordners onder de arm. Toen dacht ik wel even: gelukkig heb ik dat niet meer.”

‘Deze award is een leuke waardering’

Dat ze een 9,9 scoort en daardoor de Award in ontvangst mag nemen, verraste haar wel. “Voor mijn gevoel ken ik nog lang niet alle functies van het online boekhoudprogramma. Ik had het gevoel dat anderen er veel bedrevener in waren dan ik. Maar dat valt alweer mee dus, haha. Echt heel leuk dat Felix mijn boekhouding nu waardeert met deze award.” Om Margreet gerust te stellen, haakt Bertine daar nog even op in. “We hebben Margreet bewust niet alle functies van het boekhoudplatform uitgelegd. Je kunt er ontzettend veel mee, maar gezien de structuur van de onderneming hoeft ze lang niet alle functies te gebruiken.”

Over J.G. Felix

Metaalverwerkingsbedrijf J.G. Felix levert maatwerkoplossingen voor elke bedrijfstak, industriesector en eindverbruiker. Als het om metaal gaat, heeft J.G. Felix beslist de oplossing. Het bedrijf van Jotham Felix maakt zeer uiteenlopende producten. Hierdoor is J.G. Felix in staat om altijd klantgericht te produceren: kwalitatief, betrouwbaar en snel.

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden