felix. in de race voor dé Sustainability Award! 

donderdag 19 jan 2023

Onlangs hebben we al bekend gemaakt dat we door onze partner Yuki genomineerd zijn voor de Sustainability Award. Oftewel: duurzaamheid. Een onderwerp wat volop in de schijnwerpers staat. Oog voor de toekomst van onze aarde wordt steeds belangrijker en dat raakt ook de economie, het bedrijfsleven én ons kantoor. Ben je benieuwd hoe wij duurzaamheid binnen ons kantoor inzetten én wat het onze klanten oplevert? Lees dan zeker verder! 

Dit maakt felix. duurzaam 

Binnen felix. proberen we ons steentje bij te dragen aan een duurzame aarde. Dat doen wij door: 

  1. Besparing energieverbruik 

Bij felix. maken we gebruik van een energiezuinig airco- en verwarmingssysteem en groene stroom. Door de warmtepomp is ons kantoor zelfs helemaal gasloos. En doordat we geheel in de cloud werken, hebben we zelfs geen energieslurpende server! 

2. Papierloos kantoor 

Binnen felix. streven we naar een papierloos kantoor. Jaarrekeningen zijn digitaal en via onze digitale dashboards geven we realtime cijfermatig inzicht aan ondernemers. Dus geen papieren grafieken meer die morgen alweer zijn verouderd, maar online dashboards die zich continue aanpassen aan de financiële gegevens van de ondernemer. Uiteraard ontkom je er soms niet aan om toch papier te gebruiken, maar dat doen we dan uiteraard wel op duurzaam Forest Stewardship Council papier

3. Besparing waterverbruik 

Op werkdagen wordt uiteraard gebruik gemaakt van onze toiletten. Maar wist je wel dat we waterbesparende wc-knoppen hebben? Zelfs over zulke kleine dingen is nagedacht! 

4. Koffie van fairtrade koffiebonen 

Bij felix. houden we van een heerlijk kopje koffie. Dat geldt zowel voor onze eigen collega’s, als uiteraard ook voor onze klanten. Bij felix. serveren we al jarenlang uitsluitend koffie van fairtrade koffiebonen. Goed voor ons en goed voor de koffieboeren! 

  1. Investeren in onze medewerkers 

Onze medewerkers zijn het hart van onze organisatie en de accountancybranche is aan veel veranderingen onderhevig. Wij investeren daarom veel in een duurzaam personeelsbeleid. Het bevorderen van gezond, competent, gemotiveerd en productief werken, van indiensttreding tot aan pensionering, staat daarbij voorop. Zo blijft ons belangrijkste kapitaal langdurig inzetbaar en kunnen wij onze klanten het beste bedienen! 

felix. introduceert een heus duurzaamheidsdashboard 

Ben jij ondernemer? Heb je wel eens nagedacht hoeveel CO2 je eigenlijk uitstoot? Of wat je kunt besparen op je energiekosten? Weet je überhaupt welk energielabel je hebt? Sinds een paar weken hebben wij een heus ‘duurzaamheidsdashboard’ geïntroduceerd voor onze klanten. In één oogopslag kan een ondernemer daarop zien hoe hij of zij scoort op het gebied van duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan het verbruik van de productie en uitstoot van de bedrijfsauto’s. Welk steentje draag jij bij aan een betere wereld? 

Dit levert het jou als ondernemer op 

Nu vraag je je misschien af als ondernemer: wat levert duurzaamheid mij op? Zoals gezegd is duurzaamheid een hot topic. De aarde moet nog langer mee dan alleen vandaag en morgen. Ook van bedrijven wordt actie verwacht. Naast dat je je inzet voor een betere aarde, heeft het ook diverse zakelijke voordelen:  

  • Je anticipeert op toekomstige wet- en regelgeving. Zo loop je voor op je concurrenten en kun je echt het verschil maken. Want een financiering is sneller geregeld voor een duurzamer kantoor. Regeren is vooruitzien! 
  • Jouw onderneming is een interessante partner voor overheden en investeerders. Doordat je duurzaam bent, gaan deze partijen liever met jou in zee dan met een concurrent. Kom maar door met al het werk! 
  • Je bespaart kosten. Door je energiezuinigere opties betaal je minder geld aan gas, water of elektra. Dit zie je terug op je bankrekening en zeker in deze tijden. En wat dacht je van subsidies die je kunt krijgen voor duurzame initiatieven? 

Financiële regelingen & subsidies 

Er zijn namelijk verschillende subsidies en financiële regelingen voor duurzame investeringen. Zo kun je bijvoorbeeld geld (terug)krijgen voor het installeren van een warmtepomp. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Armanda. Zij vertelt je graag meer.  

Heb jij je energielabel al op orde? 

Heb je een kantoor? Wist je ook dat het vanaf 1 januari 2023 verplicht is om een energielabel C of beter te hebben? Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te regelen, zodat je geen problemen krijgt met je financieringen. Daarnaast loop je ook kans op een boete tot maarliefst max. € 81.000,-.

Meer weten? 

Ben je enthousiast geraakt over dit onderwerp? Wil je ook graag inzetten op duurzaamheid maar weet je niet goed waar te beginnen? Ben je benieuwd hoe jouw onderneming scoort in ons duurzaamheidsdashboard? Neem dan zeker contact op met ons kantoor via 038 – 333 75 74 of info@felix.nl. We helpen je graag verder met inzicht en slimme tips! 

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden