Evi van Rooij maakt favorietenrol KNHS-Felix Hippisch Cup waar

maandag 14 jan 2019

Vooraf werd ze al als de onbetwiste favoriete gezien en die rol maakte Evi van Rooij in Vorden waar ook. Nadat ze de eerste voorrondewedstrijd in Nieuw en Sint Joosland eind 2018 al won, schreef de amazone dit weekeind met King Stayerhof’s Django ook de tweede dressuurstrijd om de cup op haar naam. Bij dressuurstal Seren maakte ze zelfs een dubbelslag.

De 14-jarige dochter van topruiter Artur van Rooij kwam zaterdag niet alleen met haar toppony King Stayerhof’s Django in de ring. Net als eerder in Nieuw en Sint Joosland had ze Den Ostrik’s Macho ook weer meegenomen naar Gelderland. Ditmaal met meer succes. Eindigde deze combinatie in december vorig jaar nog als vijfde, nu werd er een tweede plek behaald. Een dubbelslag dus voor Van Rooij, die het hele deelnemersveld aftroefde.

Boven 70%-grens

Met name over haar eindscores was Van Rooij zeer tevreden. Liefst twee keer kwam ze boven de grens van 70% uit. Een barrière die ze eerder in De Kroo nog niet wist te slechten. “Ik heb heel fijn gereden, het ging veel beter dan vorige keer”, vertelt ze. “De eerste wedstrijd was het allemaal wat braaf, nu kon ik er veel meer aan blijven rijden. Vooral mijn draf gedeelte was het beste sinds lange tijd. In de wissels moet nog iets meer rust komen, maar dat was mijn eigen schuld.”

Tevreden bondscoach

Hoewel Van Rooij twee podiumplaatsen voor zich opeiste, stonden er na afloop toch drie glunderende deelnemers op het ereschavot. Lara van Nek met Baumann’s Despino en Micky Schelstraete met Elin’s Noncisdador eindigden namelijk op een gedeelde derde plaats. Ook deze combinaties wisten boven de 70% te scoren. De wedstrijd werd onder toeziend oog van scheidend bondscoach Monique Peutz en haar opvolgster Imke Schellekens-Bartels verreden. Peutz was onder de indruk van de top drie. “De kopgroep was aan elkaar gewaagd en reed echt goed. Daarnaast was het weer een goed georganiseerde wedstrijd in een topaccommodatie.”

Over de KNHS-Felix Hippisch Cup

De KNHS-Felix Hippisch Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties in de klasse Z2 dressuur te bevorderen. De wedstrijdenreeks dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming op weg naar het Europees Kampioenschap.

Tijdens deze dressuurcompetitie rijden de deelnemers de FEI landenproef pony’s. Om in aanmerking te komen voor de finale moeten combinaties op minimaal drie wedstrijden van start. De beste 12 combinaties verdienen een startbewijs voor de finale. In deze finale beginnen alle combinaties weer met een schone lei.

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden