Deka Kozijnen: ‘Felix regelde binnen 5 dagen een zakelijke lening voor ons’

woensdag 26 jul 2023

Ondernemen, betekent kansen pakken wanneer ze zich voordoen. En je niet laten afschrikken door beren op de weg. Soms is een kans echter zó groot dat eerst een flinke eigen investering nodig is om een project in gang te zetten. Dat overkwam ook Deka Kozijnen. felix. hielp het Kamper bedrijf in korte tijd aan de benodigde financiering. “We hadden het bedrag binnen 5 dagen op onze rekening staan”, aldus mede-eigenaresse Magdaleen Dekker.

Deka Kozijnen is een echt familiebedrijf, gespecialiseerd in houten kozijnen en timmerwerkzaamheden. Maar ook voor kunststof en aluminium kozijnen kun je bij Deka terecht. Gestart in 1928 staat inmiddels de vierde generatie aan het roer. Magdaleen en haar man Eric Kragt namen het bedrijf op 1 januari 2020 over van haar ouders. “Zij hadden al heel goede ervaringen met felix.”, legt ze uit. “Ze kennen ons familiebedrijf erg goed. De keuze om met hen door te gaan, was dus snel gemaakt.”

Snelle financiering

felix. hielp Magdaleen en Eric meteen met het vinden van een passende financiering voor de overname van het bedrijf. “Dat traject is naar tevredenheid verlopen”, vertelt ze. “Een jaar geleden kwam een mooi renovatieproject op ons pad. Bij 53 woningen mochten we de kozijnen vervangen.”

Deka Kozijnen beschikte al over een rekening-courant. “Maar die was niet heel groot”, legt Magdaleen uit. “We wilden juist uitdagingen aangaan en grote klussen kunnen oppakken. Daarom zochten we voor dit project extra financiering, om de inkoop van materialen mogelijk te maken.”

Lagere rente dan gedacht

felix. bracht alle wensen en mogelijkheden in kaart voor de Kamper kozijnspecialist. “Jeniene (financieringsdeskundige bij felix., red.) zette alle lijntjes uit”, verduidelijkt Magdaleen. “Binnen twee dagen kwam ze met de opties. Nadat wij een keuze maakten, hadden we de gewenste 50.000 euro een paar dagen later al op onze rekening. Met een rente die lager was dan ik van tevoren had gedacht.”

Magdaleen was eveneens verrast door het gemak waarmee de lening werd verstrekt. “We hadden ook het dubbele bedrag kunnen krijgen”, legt ze uit. “Maar dat vonden we niet nodig. We wilden puur onze kosten gedekt hebben. Het project is inmiddels bijna ten einde. De financiering kunnen we dan in een keer aflossen.”

Altijd klaarstaan

Kortom, Deka Kozijnen is ‘heel tevreden’ met de inzet van felix. “Ik zou ze dan ook zeker aanraden”, vertelt Magdaleen. “En dat doe ik ook al. Het is een warm team, dat altijd tijd voor je maakt. Ik heb echt het gevoel dat we niet alleen ons bedrijf runnen, maar sámen. Dat is een fijn idee.”

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden