Blog

‘Dankzij Felix combineer ik een fulltime baan met de boekhouding van mijn mans bedrijf’

vrijdag 28 jun 2019

 Zelf heeft ze een fulltimebaan als verzorgster in een woonomgeving voor verstandelijk beperkten. En daarnaast runt ze de boekhouding van manliefs eigen zaak Yachtpainting Schrik. Maar toch houdt ze tijd over om leuke dingen te doen. Hoe Anneke Schrik dat voor elkaar krijgt? Dankzij het digitale boekhoudplatform van Felix!

We spreken Anneke en haar man Sergio in hun woning in Zwartsluis. Dé plek waar Anneke tegenwoordig in het weekend binnen een half uurtje de wekelijkse boekhouding doet. Op tafel staat een dampende bak koffie met daarnaast de heerlijke slagroomtaart die Jos en Bertine even eerder aan het ondernemersstel uitreikten. Daarmee valt ditmaal Anneke en Sergio de eer ten deel van het winnen van de Felix Award voor de maand juni.

‘We hebben onze boekhouding op orde’

Nogal een verrassing. Anneke: “Om heel eerlijk te zijn… We wisten niet eens dat de award bestond! Maar we vinden het hartstikke leuk. Een bevestiging dat we onze boekhouding goed op orde hebben. Al hebben we dat toch vooral aan het ideale digitale boekhoudplatform van Felix te danken.”

‘Blij met mijn keuze fulltime te gaan werken’

Het was best wel even een afweging in februari van dit jaar. Zou het Anneke en Sergio lukken om en eigen bedrijf en een fulltimebaan met elkaar te combineren? Ze besloten de uitdaging aan te gaan. Anneke: “Ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb, want ik geniet enorm van mijn werk!”

‘Een half uurtje aan de keukentafel en klaar is kees’

In hun keuze heeft het boekhoudprogramma van Felix best een rol gespeeld, vertelt Anneke: “Ik werk er nu drie jaar mee en boekhouden is me mede dankzij een duidelijke training van Felix nog nooit zo makkelijk afgegaan. In het weekend zit ik een half uurtje aan de keukentafel en klaar is kees. Dat is in een combinatie met een fulltime baan prima te doen natuurlijk.”

‘Even de uren en materialen invullen en doormailen maar’

De grootste voordelen die ze ervaart? “Al onze klanten staan in het digitale bestand van het programma. Ik hoef maar een naam in te tikken en alle gegevens zijn beschikbaar. Dat maakt factureren een makkie. Even de uren en materialen invullen en doormailen maar! Zelfs de 21% BTW wordt automatisch berekend. Onze hele boekhouding is nu gedigitaliseerd.”

‘Een feestje om de boekhouding wekelijks bij te houden’

Nogal een verschil met drie jaar geleden. “Toen deed ik alles nog op papier en met de rekenmachine… Op die manier zag ik op tegen de boekhouding. Ik was er echt een ster in om vlak voor de deadline van de BTW-aangifte de financiën nog even op orde te brengen. Nu is het bijna een feestje om het even wekelijks bij te houden.”

‘Felix is ook een strategische partner voor ons’

Maar net als in februari staan Sergio en Anneke ook nu weer voor keuzes. Yachtpainting Schrik groeit hard en dat vraagt om strategisch na te denken over de toekomst van het bedrijf. “Om een beetje een beeld te geven: vroeger ging de telefoon drie keer per dag. Nu zeker dertig keer!” Felix denkt met Sergio en Anneke mee hoe zij de groei het best kunnen managen. “We hebben niet alleen een laagdrempelige financiële partner in Felix, maar ook een strategische. Samen met Jos denken we nu na om op verstandige wijze personeel in dienst te nemen.”

‘Op advies van Jos zetten we nu geld opzij’

Het advies van Jos om alvast geld opzij te zetten op een aparte bankrekening voor onvoorziene situaties, is inmiddels al opgevolgd. “We hadden er zelf nooit bij stilgestaan dat we daar twee vliegen in een klap mee sloegen. Zo houden we geld achter de hand en het is gunstig qua belasting.”

Over Yachtpainting Schrik

Yachtpainting Schrik zet zowel binnenvaartschepen als pleziervaartuigen onberispelijk in de lak.

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden