Blog

Bedrijfsfinanciering aanvragen? Felix helpt je van droom naar realiteit

donderdag 03 feb 2022

Als ondernemer zie je continu kansen voor je bedrijf. Ook jij hebt ongetwijfeld dromen die je liever vandaag dan morgen laat uitkomen. Maar om die plannen te realiseren is er geld nodig. Wanneer je verder kijkt dan je huisbank, vergroot je je kansen op een geslaagde bedrijfsfinanciering direct. In dit artikel vertellen wij jou welke plannen jij als ondernemer kunt financieren en waarom het slim is om je zakelijke financiering juist door je accountant te laten begeleiden.

Overname of een nieuwe vestiging financieren

Onze financieringsdeskundige Jeniene Penninkhof heeft al veel ondernemers mogen bijstaan bij het aanvragen van een zakelijke financiering. Zij (her)kent als geen ander de behoeften van groeiende en ambitieuze bedrijven.

Jeniene vertelt: “Ondernemers staan natuurlijk bekend om hun lef. Zij zien kansen waar een ander dat nog niet ziet. Wat ik vaak hoor is dat ze hun diensten- of productenaanbod willen uitbreiden, een tweede vestiging willen openen of dat ze van plan zijn een ander bedrijf over te nemen. Dit is slechts een greep uit de plannen die ik tegenkom.

Kortlopend krediet of financiering van bedrijfsmiddelen

Op de vraag of het enkel grootse plannen zijn die financiering vragen, heeft Jeniene een duidelijk antwoord: “Nee, zeker niet. Als adviseur krijg ik ook andere vraagstukken dan een overname of aankoop van een nieuw bedrijfs- of winkelpand. Denk aan een ondernemer in de bouw die kortlopend krediet of financiering van bedrijfsmiddelen nodig heeft. Of een hippisch ondernemer die (uit)bouwplannen heeft op de huidige bedrijfslocatie.”

Jeniene vervolgt: “Ik merk dat ondernemers hun plannen graag laten toetsen. Zijn de plannen realistisch? Kunnen zij voldoen aan de aflossings- renteverplichtingen? Welke financiering is meest passend? Hoeveel eigen geld moet ik eventueel inbrengen?”

Tip! Gebruik onze gratis financieringstool om alvast meer inzicht in jouw financieringsmogelijkheden te krijgen.

Bedrijfsfinanciering aanvragen: kijk verder dan je huisbank

Veel ondernemers gaan met hun financieringsvraag naar hun eigen huisbank. Daar komen ze al snel van een koude kermis thuis.

Jeniene: De meeste banken hebben namelijk geen accountmanagers of relatiebeheerders meer. Bij je eigen huisbankier is er zelden nog een medewerker te vinden die jouw bedrijf kent. Je moet jezelf dus (wederom) verkopen als klant aan de bank. Veel ondernemers kunnen dat verhaal prima vertellen, maar hebben dus geen platform om dat te doen. Wij vertalen dit verhaal naar een schriftelijk plan dat onderdeel is van de financieringsaanvraag. Daarmee kun je direct meerdere partijen bereiken.”

Een goed financieringsplan is doorslaggevend

Een goed financieringsplan vraagt om een zorgvuldige onderbouwing. Waarom moet een financier deze kans aangrijpen om financiering te verlenen? Waarom is het financieringsrisico acceptabel?

Voor veel ondernemers is onduidelijk wat een financier wil zien om tot de keuze van financieren te komen. “De meerwaarde van een financieringsdeskundige zit dus vooral in het vertalen van iemands droom naar een overtuigend verhaal richting de financier”, legt Jeniene uit.

Ze pakt een voorbeeld uit de praktijk erbij: “Vorig jaar hebben we een ondernemer geholpen bij een overname. Niemand kan beter vertellen waarom die overname een geweldige kans was dan de ondernemer zelf. Maar een financier kijkt verder, naar huidige cijfers, het vermogensplaatje en toekomstige verwachtingen. Door niet alleen de focus te leggen op de over te nemen onderneming, maar ook naar de al bestaande bedrijfsvoering, is deze financiering los gekomen. Een mooi resultaat!”

Je financieringsaanvraag uitbesteden aan je accountant: dit levert het op

Jeniene is accountant én expert in het vinden van de beste financieringsmogelijkheid voor ondernemers. Je financieringsaanvraag uitbesteden aan je accountant heeft volgens Jeniene de volgende 3 voordelen.

  1. Je accountant is je vertrouwenspersoon en kent de financiële situatie van je bedrijf door en door. Je kunt dus gericht je plannen doorspreken.
  2. Je accountant kan een goede en complete financiële onderbouwing maken die financiers willen ontvangen bij een aanvraag. Dit bespaart je de nodige tijd en rompslomp bij het verzamelen van de juiste stukken.
  3. Financiers werken graag samen met een accountant en zien je als een serieuze partij. Het verhoogt niet alleen je kans op een geslaagde financieringsaanvraag maar het kan zelfs, door het efficiëntere proces, korting op de behandelkosten van je aanvraag opleveren.

Welke financieringsmogelijkheden heb jij? Gebruik onze gratis financieringstool!

Ben jij benieuwd naar de slagingskansen voor jóuw financieringsplannen? Check het binnen 2 minuten via onze Quick scan financieren

Meer weten? Neem contact op met onze financieringsdeskundige Jeniene Penninkhof via jeniene@felix.nlof 038-820 09 64.

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden