5 Praktische tips voor de auto van de zaak

We hebben een vijftal praktische tips voor je op een rijtje gezet. Uiteraard valt er veel meer over te zeggen, daarvoor kun je bijvoorbeeld ons handige boekje Auto & Fiscus bestellen. Daarin wordt antwoord gegeven op de 100 meest gestelde vragen op dit gebied.

Tip 1: Welke vervoersvorm past het beste?

De inrichting van je totale mobiliteitsplaatje begint met een goede oriëntatie op de wensen en mogelijkheden. Naast de budgettaire vraag is het daarbij ook heel belangrijk om goed in kaart te brengen welke vervoersbehoeften er zijn. Deze zet je vervolgens af tegen de mogelijkheden. Waar een fiets van de zaak bij een bepaalde woon-werkverkeerafstand bijvoorbeeld niet goed past, zou een elektrische fiets ineens wel kunnen passen.

Tip 2: Welke mate van flexibiliteit is gewenst?

Ga bij het invullen van je totale mobiliteitspakket ook na welke flexibiliteit je wenst. Een mobiliteitsbudget waarbinnen je medewerkers kunnen kiezen uit diverse alternatieven kan een goed idee zijn. En ook binnen zo’n mobiliteitsbudget kan een vaste auto van de zaak -als je dat als werkgever wilt- nog steeds tot de mogelijkheden behoren. Maar een combinatie van een private leaseauto met een declaratie van de zakelijke kilometers zou ook heel goed kunnen passen. En mogelijk kun je hier nog “vrije ruimte” van de werkkostenregeling voor inzetten.

Tip 3: Neem elektrisch rijden mee als serieuze optie

De ontwikkeling van elektrische auto’s staat niet stil. Veel elektrische auto’s hebben vandaag de dag een actieradius die ook grotere ritten mogelijk maakt. De elektrische auto levert je bovendien een mooi aantal fiscale voordelen én lagere verbruikskosten op. Voor de berijder is zo’n auto door de lage bijtelling ook erg aantrekkelijk.

Tip 4: Regel een eigen bijdrage secuur in

Zet je zakelijke auto’s in en vraag je aan je medewerkers een eigen bijdrage in de kosten, dan kun je ervoor zorgen dat deze eigen bijdrage bij je medewerkers fiscaal aftrekbaar is. Mits goed ingeregeld, is zo’n eigen bijdrage voor privégebruik aftrekbaar van de bijtelling.

Tip 5: Alleen zakelijk rijden met de auto van de zaak?

Mogelijk heb je zakelijke auto’s die niet privé gebruikt worden. Dat zou bijvoorbeeld bij bestelauto’s het geval kunnen zijn. Maar ook bij personenauto’s komt het regelmatig voor dat berijders met een rittenregistratie de bijtelling willen voorkomen. In beide situaties kun je je fiscale risico’s als werkgever via goede vastlegging van een ‘Verklaring geen privégebruik’ of ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ beperken. En wist je dat je met zo’n ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ niet eens een rittenregistratie hoeft bij te houden?

Tot slot!

Wil je hulp bij het samenstellen van jouw mobiliteitspakket? Onze fiscalist Jan Rolleman helpt je graag.

 -

Kan ik je helpen?

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Meer actueel

Aanscherping I&R regelgeving per 21 april 2021. Een stappenplan voor de hippisch ondernemer!
Blog

Aanscherping I&R regelgeving per 21 april 2021. Een stappenplan voor de hippisch ondernemer!

Hippisch ondernemers opgelet! Ben jij al klaar voor de nieuwe I&R regelgeving voor paarden die per 21 april 2021 in gaat? Wij praten je graag bij én voorzien jou van een handig stappenplan.

Lees meer »
Vaste reiskostenvergoeding: doen of toch beter niet?
Blog

Vaste reiskostenvergoeding: doen of toch beter niet?

De onbelaste vaste reiskostenvergoeding: mag het nu wel of niet? Daarover bestaat onduidelijkheid na berichten in het nieuws. Onze P&O-adviseur Wilbert Prins praat je graag bij, zodat jij als

Lees meer »
PERSBERICHT: Dé Hippische Contractgenerator van felix: makkelijk en snel professionele contracten
Nieuws

PERSBERICHT: Dé Hippische Contractgenerator van felix: makkelijk en snel professionele contracten

Felix heeft een unieke tool ontwikkeld; Dé Hippische Contractgenerator. Daarmee kunnen ondernemers en particulieren in de hippische branche in een handomdraai professionele contracten creëren

Lees meer »
Ondernemen zonder juridische hindernissen dankzij onze experts
Gratis tips en advies

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de nieuwste regels en wetten, de actueelste tips en de laatste adviezen.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

Goudplevier 123 8271 gb IJsselmuiden +31 (0)38 333 75 74 info@felix.nl
felix tandwiel linkedin instagram facebook