Blog

Vakantiegeld: waar moet je op letten?

maandag 22 mei 2023

Het is mei…de ‘dag van de arbeid’ en moederdag hebben we al gehad. Voor veel medewerkers is mei de maand waarin zij hun vakantiegeld ontvangen. Voor jou als werkgever is dit ook de maand waarin het betekent dat de netto uitbetaling van de salarissen een stuk hoger is dan in andere maanden. Hoe dan ook: mei is een maand die voor wat betreft de salarisverwerking anders is dan andere maanden. Wat zijn de belangrijkste zaken om rekening mee te houden met betrekking tot de verloning van vakantiegeld?

Tenminste 8%, overwerk ook grondslag

Vakantiegeld – of eigenlijk moet je volgens de wettelijk term ‘vakantiebijslag’ zeggen – bedraagt tenminste 8% van je brutoloon. In een CAO kunnen afwijkende, maar geen lagere percentages vermeld staan. In de basis is overwerk ook grondslag voor de berekening van het vakantiegeld. Ook hiervan kan per CAO, dit keer in het nadeel van de werknemer, worden afgeweken.

Loonheffing bijzonder tarief: let op!

Als vakantiegeld eens per jaar wordt uitgekeerd is dit een zogenaamde ‘bijzondere beloning’. Het dient daarom tegen bijzonder tarief belast te worden. Het bijzonder tarief is gebaseerd op het jaarloon dat de medewerker in het voorgaande jaar heeft verdiend. Met name bij medewerkers die het huidige jaar veel meer zijn gaan werken, of medewerkers die een forse loonsverhoging hebben ontvangen is dit iets om scherp op te zijn. Het kan dan namelijk zo zijn dat vakantiegeld op voorhand te laag belast wordt. Wees daar dus alert op en laat je hierover goed adviseren! Dit voorkomt dat de medewerker na afloop van een jaar geld moet terugbetalen in zijn inkomstenbelasting. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Lagere inkomens ontvangen netto meer vakantiegeld

In 2023 houden werknemers met een lager inkomen ten opzichte van vorig jaar netto meer geld over van het vakantiegeld. Een werknemer die parttime bruto € 1.000,- per maand verdient, houdt dit jaar € 15,- netto meer over van zijn vakantiegeld dan in 2022. Iemand met een modaal maandsalaris (in 2023 is dit € 3.086,- per maand) houdt netto € 18,- minder over van zijn vakantiegeld dan een jaar eerder. Medewerkers die 3 keer modaal verdienen houden zelfs € 579,- netto minder over van hun vakantiegeld ten opzichte van vorig jaar.

Interessante weetjes over vakantiegeld

Weetje 1. Als je je vakantiegeld maandelijks laat uitbetalen houdt je niet meer over dan dat je het in één keer in mei laat uitbetalen. De tabellen bijzonder tarief zijn namelijk gebaseerd op de reguliere loonheffingstabellen die van toepassing zijn bij maandelijkse salarisuitbetalingen.

Weetje 2. Als werkgever mag je de uitbetaling van vakantiegeld niet zomaar uitstellen, bijvoorbeeld omdat je in betalingsproblemen zit. Wel is het mogelijk om dit samen met je medewerkers overeen te komen. Dit dien je dan wel schriftelijk met ze vast te leggen. Afstel is echter in geen geval mogelijk.

Weetje 3. Werknemers die ziek zijn bouwen ook vakantiegeld op. Wel kan het zo zijn dat bij langdurige ziekte de opbouw van vakantiegeld lager is, omdat het kan voorkomen dat er tijdens ziekte maar 70% of en ander percentage van het oorspronkelijke salaris doorbetaald hoeft te worden.

Met een gerust hart op vakantie

Wil je meer weten over bijzonder tarief, grondslagen voor vakantiegeld of heb je nog andere vragen, dan help ik je hier graag bij. Je kunt me bereiken via wilbert@felix.nl of bel naar 038 333 75 74. Ben je na het lezen van deze blog weer helemaal bij, dan rest je met het oog op de verloning van vakantiegeld nog maar één ding… met een gerust hart op vakantie!

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden