Subsidie voor emissieloze bouwmachines

vrijdag 16 feb 2024

Bij steeds meer bouwprojecten moet je als (onder)aannemer voldoen aan milieueisen. Hierop moet je als ondernemer anticiperen door keuzes te maken met je bedrijf. Ga je wel of niet emissieloze machines aanschaffen? Is het rendabel genoeg? Welke kosten brengt dit met zich mee?


Hoe maak je de keuze: emissieloos of niet?


Misschien heb je de keuze al gemaakt of misschien weet je het nog niet. Heel logisch want het is niet heel makkelijk het een of het ander. Het hangt samen met verschillende zaken. Aan de hand van een kostenanalyse en bedrijfsdoorlichting kun je een doordachte en berekende keuze maken. Zo weet je, welke keuze je ook maakt, je niet voor verassingen komt te staan over een aantal jaar.

Subsidie beschikbaar voor emissieloze bouwmachines

5 maart aanstaande is het mogelijk om een subsidie aanvraag te laten doen. Een emissieloze betonmixer of shovel, een hele lijst met machines voldoen aan de eisen voor de subsidie. En vaak is het met subsidies: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Daarom ons advies: overleg met Harold  wat de beste keuze is voor jouw bedrijf vóór 23 februari. Hij kan je ook vertellen of je gebruik kunt maken van de subsidie. Na deze datum kun je natuurlijk nog steeds sparren en advies krijgen, maar kun je geen subsidie meer aanvragen.

Rekenvoorbeeld mét subsidie

De subsidie werkt als volgt: je krijgt als MKB-ondernemer 30% vergoedt van de extra kosten die je maakt wanneer je een emissieloze bouwmachine aanschaft. Voorbeeld: je koopt een bouwmachine met een batterijpakket. Deze kost €593.000,-. Als je dezelfde machine had gekocht maar dan met een verbrandingsmotor op diesel of benzine, had het je €163.000,- gekost. Over het verschil van €430.000 krijg je 30% subsidie, oftewel €129.000,-. Door een goede kostprijsanalyse te maken van jouw bedrijf, weet je of deze investering met subsidie rendabel genoeg is.

Emissieloos: iets voor jouw onderneming?

Weten of het slim is voor jouw onderneming om te investeren in een emissieloze machine? Neem dan contact op met Harold door hem te mailen via harold@felix.nl of te bellen via 038 333 75 74. Tot sprekens!

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden