​Cijfers als financieel cabaret? Zo creëer je meer rendement voor jouw bedrijf! »

Jos Felix: “Bij felix. bouwen we samen aan het huis van de ondernemer!”

Bij felix. bouwen we samen iedere dag aan het huis van de ondernemer. Elke medewerker draagt vanuit zijn eigen expertise zijn of haar steentje bij. Jos Felix, directeur en bedrijfsadviseur bij felix., vertelt graag meer. Lees verder.

Het fundament

Jos vertelt: “Het bouwen van een sterk en vertrouwd huis begint bij de fundering. Want het fundament is de basis en moet dan ook staan als een huis. Bij felix. zien we de administratie als het fundament. Want een actuele en kloppende administratie is de sleutel naar betrouwbare jaarcijfers en verdere advisering. Die fundering moet áltijd kloppen, zodat wij samen met de ondernemer kunnen sparren over de verdere constructie en inrichting van het huis. Voor onze assistent-accountants is dus een belangrijke rol weggelegd. Zij zijn niet alleen dé rechterhand van onze accountants, maar ook verantwoordelijk voor het fundament waar de rest van onze advisering op wordt gebouwd.”

De constructie, het ontwerp en de inrichting van het huis

En wat als de fundering staat? Jos vervolgt: “Als het fundament staat, is het tijd om na te denken over de constructie, het ontwerp en de verdere inrichting van het huis van de ondernemer. Elke medewerker draagt vanuit zijn eigen expertise zijn of haar steentje bij. Zo brengen we samen met de ondernemer de fiscale mogelijkheden in kaart. Welke rechtsvorm is voor de ondernemer fiscaal het meest optimaal? En hoe verhoudt zich dat tot juridische kansen en risico’s? Is de ondernemer tegelijkertijd ook werkgever en zijn de personeelszaken goed geregeld? Hoe draait de ondernemer ten opzichte van de markt? Kan de schoorsteen ervan roken of staat het huis op losse schroeven? Is er nog ruimte voor verdere rendementsverbetering en zo ja, hoe en waar dan? Zo stippelen we samen met de ondernemer de stip op horizon uit.”

Op team felix. kun je bouwen

Hoe doet team felix. dat dan? Jos lacht en vertelt trots verder: “Onze medewerkers staan samen als een hecht team om onze klanten heen. Onze fiscalisten, juristen, accountants, P&O adviseurs en bedrijfseconomen zetten iedere dag hun beste beentje voor om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Want ondernemers zitten niet te wachten op administratieve rompslomp, ingewikkelde fiscale vraagstukken of juridisch “gedoe”. Ondernemers willen ondernemen. Doelgericht en strategisch verder bouwen áán hun bedrijf, in plaats van (te) hard werken ín hun bedrijf. Wij van felix. begrijpen dat. Daarom kunnen onze klanten terugvallen op een equipe van specialisten op wie ze kunnen bouwen en aan wie ze zaken met een gerust hart kunnen overlaten.”

Ook jouw steentje bijdragen?

Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan onze gezamenlijke missie? We staan altijd open voor nieuw talent met ambitie. Verras ons dan ook gerust met een open sollicitatie. Je vindt meer artikelen over werken bij felix. en verhalen van onze mensen via deze link.

Daarnaast zijn wij op dit moment ook gericht op zoek naar een fiscalist en een assistent-accountant als versterking van ons team. Ben of ken jij die ervaren fiscalist met lef die langs de rand van de fiscale lijntjes durft te kleuren? Bekijk dan hier onze volledige vacature.

Of ben jij die cijfermatige alleskunner die verantwoordelijk is voor het fundament van het huis van de ondernemer en die dé rechterhand wordt van onze accountants? Check dan onze vacature voor een ervaren assistent-accountant hier.

Tot snel!

Meer blogs

Collega Esmé: assistent-accountant én paardenliefhebster
Blogs

Collega Esmé: assistent-accountant én paardenliefhebster

Esmé is assistent-accountant én een echte paardenliefhebster. Vanuit haar persoonlijke interesse in de paardensport ondersteunt zij onze hippische klanten bij hun boekhouding. Lees verder!

Lees meer »
Collega Sienke: een echte ondersteunende duizendpoot
Blogs

Collega Sienke: een echte ondersteunende duizendpoot

Onze collega Sienke is alweer ruim 7 jaar werkzaam bij felix. en een echte duizendpoot. Benieuwd wie Sienke is en hoe zij werken bij felix. ervaart? Lees dan verder!

Lees meer »
HR-stagiaire Armanda ontwikkelt uniek scholingsbeleid voor felix.
Blogs

HR-stagiaire Armanda ontwikkelt uniek scholingsbeleid voor felix.

Onze HR-stagiaire Armanda is bezig met de laatste loodjes van haar HBO Bachelor Human Resource Management op Hogeschool Windesheim. Vandaag was het tijd voor haar eindpresentatie!

Lees meer »
Werken bij.felix
Gratis tips en advies

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de nieuwste regels en wetten, de actueelste tips en de laatste adviezen.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

Goudplevier 123 8271 gb IJsselmuiden +31 (0)38 333 75 74 info@felix.nl
felix tandwiel linkedin instagram facebook