Jos aan het woord: “Iedere werkdag kijk ik eerst naar de fotowand aan mijn muur”

Mensen zijn de motor van organisaties. Ze vervullen een sleutelrol voor klanten, maar ook voor elkaar. Want blije en gewaardeerde mensen zorgen voor blije klanten en groei van de organisatie. Mensen staan bij felix. dan ook centraal. Jos Felix, directeur & bedrijfsadviseur, vertelt met gepaste trots waarom zijn mensen zo belangrijk voor hem zijn én hoe zijn mensen elke dag opnieuw het verschil maken.

Unieke fotowand

Wanneer je de kamer van Jos binnenstapt, trekt een indrukwekkende fotowand direct de aandacht. Ál zijn mensen staan erop. Het maakt niet uit of je net bent komen kijken of al jarenlang in dienst bent. Jos lacht en vertelt trots: “Elke werkdag stap ik mijn kamer binnen en zie ik als eerste de fotowand. Een rij unieke foto’s van al mijn mensen. Dat tovert iedere werkdag weer een lach op mijn gezicht. Ik zie stuk voor stuk eigen individuen, maar allemaal met een gezamenlijke drive en dezelfde stip op de horizon.”

Geportretteerde mensen met elk hun eigen passie

Wie goed kijkt naar de fotowand, ziet dat het bovendien niet om “gewone” zakelijke portretten gaat. Integendeel. Je ziet medewerkers met een voetbal, hardloopschoenen of bokshandschoenen. Weer een ander staat met een strandlaken, een doos spelletjes of een camera. En heeft Jos zelf nou een bosmaaier in handen?

Er verschijnt opnieuw een lach op Jos zijn gezicht. “Mijn mensen zijn voor mij veel meer dan alleen medewerkers van mijn kantoor. Mijn mensen hebben allemaal hun eigen verhaal, met elk hun eigen ambities en passies. Naast medewerker zijn zij vooral ook mens. Ik vind het belangrijk om ook daar aandacht voor te hebben. Hoe? Door mijn mensen de tijd en ruimte te geven om náást hun enthousiaste en bevlogen inzet voor felix. ook mens te zijn. Want mijn mensen zijn niet alleen fiscalist, jurist, accountant of bedrijfseconoom. Mijn mensen zijn ook vader, moeder, voetbalfan, spelletjesgek, boekenwurm of zonaanbidder. Die balans moet in orde zijn en daar waak ik voor.”

Een bosmaaier als symbool voor rust

En die bosmaaier die Jos zelf in handen heeft? Jos: “Met een bosmaaier kun je snel en effectief veel onkruid en zelfs wat struikgewas wegmaaien. Daardoor ontstaat er weer licht en zicht. Na verwijdering van het grofste maaiafval kun je het gazon met een gazonmaaier vervolgens verfijnen en tot in de puntjes afmaken. En dát is ook wat mij zo drijft in mijn dagelijkse werkzaamheden. Op korte termijn 80% van de grootste struikelblokken van onze klanten wegmaaien. Zo creëren we ook voor klanten licht en is die stip op de horizon ineens weer zichtbaar. Daarna gaan we verfijnen en werken we stap voor stap toe naar dat mooie strakke gazonnetje waar je weer heerlijk met je blote voeten op kunt lopen en liggen. De bosmaaier staat voor mij dus symbool voor het creëren van rust en het (her)ontdekken van de stip aan de horizon. Zowel voor en met mijn klanten, als ook voor en met mijn mensen.”

Ook enthousiast geworden over Werken bij.felix?

We staan altijd open voor nieuw talent met ambitie. Verras ons dan ook gerust met een open sollicitatie. Wie weet maak jij binnenkort ook deel uit van Jos zijn fotomuur! Daarnaast zijn wij op dit moment ook gericht op zoek naar een fiscalist als versterking van ons team. En niet zomaar één. We zoeken namelijk een ervaren fiscalist met lef die langs de rand van de fiscale lijntjes durft te kleuren. Je checkt onze volledige vacature hier.

Meer blogs

felix. blikt terug: Berlijnreis 2019!
Blogs

felix. blikt terug: Berlijnreis 2019!

Fijn Hemelvaartweekend! Tijd om even pas op de plaats te maken en tot rust te komen. Dat doet ons terugdenken aan onze teamreis naar Berlijn in 2019. Kijk je mee?

Lees meer »
Fiscalist Bert Driessen: “Bij felix. is de dwarsdoorsnede van de lokale community klant!”
Blogs

Fiscalist Bert Driessen: “Bij felix. is de dwarsdoorsnede van de lokale community klant!”

Bert Driessen, als fiscalist verbonden aan ons kantoor, vertelt graag meer over zijn afwisselende job als fiscalist en hoe hij werken bij felix. ervaart. Lees verder voor zijn hele verhaal!

Lees meer »
TEAM FELIX. SPORT: SAMEN FIT EN VITAAL!
Blogs

TEAM FELIX. SPORT: SAMEN FIT EN VITAAL!

Wij geloven dat energieke medewerkers onze klanten het beste kunnen helpen. Lees meer over ons ‘Beleid fit en vitale medewerkers’ en een persoonlijk interview met onze sportcoach Dirk.

Lees meer »
Werken bij.felix
Gratis tips en advies

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de nieuwste regels en wetten, de actueelste tips en de laatste adviezen.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

Goudplevier 123 8271 gb IJsselmuiden +31 (0)38 333 75 74 info@felix.nl
felix tandwiel linkedin instagram facebook