​Cijfers als financieel cabaret? Zo creëer je meer rendement voor jouw bedrijf! »

"EÉN VAN DE KERNTAKEN VAN MIJN FISCALIST IS RELAXEN!" JOS FELIX OVER ZIJN ZOEKTOCHT NAAR ZIJN FISCALIST

Natuurlijk, ondernemers moeten belasting betalen. Maar het liefst wel zo min mogelijk. Daarom zoeken wij die ervaren fiscalist met lef die uiteraard binnen de lijntjes kleurt, maar wat ons betreft wel langs de rand. Jos Felix, directeur & bedrijfsadviseur bij felix., vertelt graag meer over zijn zoektocht naar een geschikte fiscalist. Wat zoekt Jos precies in zijn fiscalist? Wat zijn de 5 belangrijkste kerntaken van de "felix. fiscalist"? En waarom is “relaxen” één van die kerntaken? Lees gauw verder wat Jos daarmee bedoelt.

Zo min mogelijk belasting betalen, maar wel binnen de kaders van de wet

Wanneer we Jos de vraag stellen waarvoor hij bij zijn fiscalist binnen loopt, heeft Jos zijn antwoord direct klaar. Jos: “Dat is eigenlijk heel simpel. Ik loop bij mijn fiscalist binnen om samen voor klanten creatieve ideeën uit te werken om zo min mogelijk belasting te betalen. Uiteraard binnen de kaders van de wet. Vandaar ook het (net) binnen de lijntjes kleuren.”

Jos vervolgt: “Ondernemers willen de boel “gewoon” goed geregeld hebben zonder veel gedoe en complexiteit. Niemand wil problemen hebben of krijgen met de Belastingdienst. Maar een ondernemer wil ook echt niet onnodig teveel belasting betalen. Ik verwacht daarom van mijn fiscalist een proactieve advisering en het lef om voor onze klanten creatief “out of the box” te denken. Want er is vaak meer mogelijk dan je denkt.”

De vijf kerntaken van de felix. fiscalist

Welke vijf kerntaken zoekt Jos in zijn fiscalist? Jos legt uit: “Wat mij betreft komen de belangrijkste kerntaken van onze fiscalist neer op de volgende vijf:


Kerntaak 1: adviseren

Allereerst adviseren. Dat mag wat ons betreft 40 uur per week en op diverse gebieden. Denk aan onderwerpen als bedrijfsopvolging, bedrijfsoverdrachten, het optimaliseren van een rechtsvorm inclusief de uitvoering daarvan of bijvoorbeeld het creëren van een optimale beloning voor een DGA.

Kerntaak 2: management

Ten tweede de management taken. De fiscalist die wij zoeken wordt tegelijkertijd ook het hoofd van de fiscale afdeling. In die rol is hij of zij verantwoordelijk voor een vlekkeloos verloop van diverse fiscale aangelegenheden. Bijvoorbeeld het HT-convenant dat wij als kantoor hebben met de Belastingdienst, de uitstelregeling, aanvraag VIA, etc. Uiteraard staat er een assistent klaar om te ondersteunen in de daadwerkelijke uitvoering daarvan.

Kerntaak 3: proactief meedenken

Als derde is proactief meedenken een belangrijke kerntaak. De fiscalist die wij zoeken geeft niet alleen gevraagd, maar ook ongevraagd advies. Hij of zij signaleert proactief kansen voor onze MKB ondernemers. En dat niet alleen, hij of zij gaat ook daadwerkelijk over tot actie en pakt enthousiast de telefoon om een klant op een kans te tippen.

Kerntaak 4: reviewen

Ten vierde is een belangrijke kerntaak van de "felix. fiscalist" het doen van reviews. Wat ik daarmee bedoel? De kwaliteit van kantoor hoog houden, collega’s verder bekwamen en altijd voor hen klaar staan als een waardevolle en prettige sparringpartner.

Kerntaak 5: RELAXEN!

Een vijfde kerntaak van de fiscalist die wij zoeken is relaxen. Relaxen?! Ja, echt. Ik vind het belangrijk dat mijn mensen ontspannen kunnen werken. Ik geloof namelijk dat blije mensen zorgen voor blije klanten. En dat niet alleen. Wanneer je ontspannen kunt werken, heb en voel je als medewerker ook de ruimte en vrijheid om actief mee te denken hoe wij onze dienstverlening nog beter kunnen optimaliseren. Dat vind ik belangrijk en die ruimte bied ik graag. Ideeën en inbreng hoe wij onze klanten nog beter kunnen ontzorgen worden bij ons dan ook zeer gewaardeerd en serieus genomen.”

Een duurzame en langdurige samenwerking staat bij felix. voorop

Jos vervolgt: “Wat ik nog meer zoek in mijn fiscalist? Iemand met veel humor, betrokkenheid en een aanstekelijk enthousiasme. Iemand die ultra betrouwbaar en loyaal is én vooral ook op zoek is naar een langdurige samenwerking. Want dat staat ook bij mij altijd voorop: het samen aangaan van een duurzame relatie. Klikt het over en weer? Dan is een vast dienstverband op korte termijn bijvoorbeeld absoluut bespreekbaar.”

Durf jij het aan?

Ben of ken jij die fiscalist die wij zoeken? Die fiscalist met lef die langs de rand van de fiscale lijntjes durft te kleuren? Dan maken wij graag persoonlijk kennis met jou. Stuur je CV, samen met een verrassende motivatiebrief en referenties naar info@felix.nl.

Meer lezen?

Bekijk onze volledige vacature hier! En ben je benieuwd waarom Jos iedere werkdag eerst naar de fotowand aan zijn muur kijkt? Lees het hele verhaal van Jos over zijn fotowand én zijn bosmaaier hier.
Meer blogs

Zomersluiting 2021: felix. ontspant!
Blogs

Zomersluiting 2021: felix. ontspant!

De zomervakantie staat voor de deur. Na een periode van hard werken is het tijd voor rust, bezinning en ontspanning. Collega Lilian heeft haar strandtas al ingepakt!

Lees meer »
Jenou & Jeniene samen al 10+ jaar in dienst!
Blogs

Jenou & Jeniene samen al 10+ jaar in dienst!

Onze collega’s Jenou en Jeniene waren vorig jaar allebei alweer vijf jaar in dienst. Tijdens ons etentje in de Stadsherberg was het tijd om ze (alsnog) in het zonnetje te zetten!

Lees meer »
Jan-Gert wint Six Star Service Wisseltrofee!
Blogs

Jan-Gert wint Six Star Service Wisseltrofee!

In april deden we mee aan de Six Star Service Game. Omdat wij het Six Star Service gedachtegoed willen blijven koesteren, hebben we een heuse Six Star Service wisseltrofee geïntroduceerd!

Lees meer »
Werken bij.felix
Gratis tips en advies

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de nieuwste regels en wetten, de actueelste tips en de laatste adviezen.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

Goudplevier 123 8271 gb IJsselmuiden +31 (0)38 333 75 74 info@felix.nl
felix tandwiel linkedin instagram facebook