PERSBERICHT: Dé Hippische Contractgenerator van felix: makkelijk en snel professionele contracten »

KNHS-Felix Hippisch Cup: Evi van Rooij weer op kampioenskoers

Liefst 20 combinaties verschenen in De Kroo aan de start van de cup waar Felix Hippisch hoofdsponsor van is. Van Rooij reed met haar geliefde pony naar een score van 69% en bleef daarmee Lara van Nek en haar Baumann’s Despino (68,71%) nipt voor. Ook Senna Evers en haar Majos Cannon kwamen net tekort. Met 67,33% legden zij beslag op de derde plaats.

Topfavoriete

Van Rooij maakte in Nieuw en Sint Joosland met haar keertwendingen het verschil, maar haar score bleef onder de 70% steken. “Voor mijn gevoel heb ik iets te braaf gereden. Ik denk door de zenuwen. Daardoor werd ik te terughoudend in mijn rijden en was het een beetje te mat”, vertelde ze na afloop zelf. Desondanks liet de concurrentie de kans liggen om de topfavoriete te verslaan. Ook hun scores vielen lager uit dan gebruikelijk.

Ruud Schaeffer die samen met Jacques van der Hars en Mattie Boomaars de combinaties beoordeelde legt uit waarom. “Bij de meeste combinaties vonden we als jury dat de pony’s een meer verzameld beeld mochten tonen. Veel pony’s hadden met wat meer uitstraling door de proef heen moeten komen om boven de 70% te kunnen scoren.”

70%-grens

Morgen mogen alle ruiters en amazones in Vorden bewijzen dat ze wel degelijk door de 70%-grens kunnen breken. Van Rooij is alvast positief gestemd. De dochter van Grand Prix-ruiter Artur van Rooij heeft dan weer een volledig fitte Jango ter beschikking. “Hij is een tijdje niet fit geweest. Daarom hebben we een half jaar de tijd genomen om hem weer rustig op de bouwen. Nu ziet alles er gelukkig weer goed uit.”

Aan Lara van Nek en Sanne Evers de taak om het Van Rooij opnieuw lastig te maken. Of misschien komt het gevaar wel van Robin Heiden, die in De Kroo met Colourfull Cannonball vierde werd en met zijn score van 67,14% ook al dichtbij de overwinning was. Wij wensen alle combinaties alvast heel veel succes!

Over de KNHS-Felix Hippisch Cup

De KNHS-Felix Hippisch Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties in de klasse Z2 dressuur te bevorderen. De wedstrijdenreeks dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming op weg naar het Europees Kampioenschap.

Tijdens deze dressuurcompetitie rijden de deelnemers de FEI landenproef pony’s. Om in aanmerking te komen voor de finale moeten combinaties op minimaal drie wedstrijden van start. De beste 12 combinaties verdienen een startbewijs voor de finale. In deze finale beginnen alle combinaties weer met een schone lei.
drs. Jos Felix RA/AA - Directeur en bedrijfsadviseur
drs. Jos Felix RA/AA
Directeur en bedrijfsadviseur

Kan ik je helpen?

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Meer actueel

Aanscherping I&R regelgeving per 21 april 2021. Een stappenplan voor de hippisch ondernemer!
Blog

Aanscherping I&R regelgeving per 21 april 2021. Een stappenplan voor de hippisch ondernemer!

Hippisch ondernemers opgelet! Ben jij al klaar voor de nieuwe I&R regelgeving voor paarden die per 21 april 2021 in gaat? Wij praten je graag bij én voorzien jou van een handig stappenplan.

Lees meer »
Trainingsstal traint paard van een derde. Hoe zit dat juridisch met aansprakelijkheid?
Hippische contractgenerator

Trainingsstal traint paard van een derde. Hoe zit dat juridisch met aansprakelijkheid?

Train jij andermans paarden? Dan heb je vast wel eens nagedacht over aansprakelijkheidsrisico’s. Kun jij als trainer aansprakelijk zijn als het paard iemand trapt? Of is de eigenaar dat zelf?

Lees meer »
Trainingsstal schakelt dierenarts in bij een spoedgeval. Wie betaalt de rekening?
Hippische contractgenerator

Trainingsstal schakelt dierenarts in bij een spoedgeval. Wie betaalt de rekening?

Je hebt een trainingsstal en ziet dat het paard van een klant koliek heeft. Je belt met spoed een dierenarts. Maar: wie betaalt de dierenartsrekening? Jij of de eigenaar van het paard?

Lees meer »
Ondernemen zonder juridische hindernissen dankzij onze experts
Gratis tips en advies

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de nieuwste regels en wetten, de actueelste tips en de laatste adviezen.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

Goudplevier 123 8271 gb IJsselmuiden +31 (0)38 333 75 74 info@felix.nl
felix tandwiel linkedin instagram facebook