KNHS-Felix Hippisch Cup: Evi van Rooij weer op kampioenskoers

Morgen staat alweer de tweede wedstrijd van de KNHS-Felix Hippisch Cup op het programma. Bij dressuurstal Seren in Vorden zal de jacht op Evi van Rooij en haar King Stayerhof’s Jango geopend worden. De titelverdedigster won in december 2018 ook de eerste dressuurstrijd van de cup in Nieuw en Sint Joosland.

Liefst 20 combinaties verschenen in De Kroo aan de start van de cup waar Felix Hippisch hoofdsponsor van is. Van Rooij reed met haar geliefde pony naar een score van 69% en bleef daarmee Lara van Nek en haar Baumann’s Despino (68,71%) nipt voor. Ook Senna Evers en haar Majos Cannon kwamen net tekort. Met 67,33% legden zij beslag op de derde plaats.

Topfavoriete

Van Rooij maakte in Nieuw en Sint Joosland met haar keertwendingen het verschil, maar haar score bleef onder de 70% steken. “Voor mijn gevoel heb ik iets te braaf gereden. Ik denk door de zenuwen. Daardoor werd ik te terughoudend in mijn rijden en was het een beetje te mat”, vertelde ze na afloop zelf. Desondanks liet de concurrentie de kans liggen om de topfavoriete te verslaan. Ook hun scores vielen lager uit dan gebruikelijk.

Ruud Schaeffer die samen met Jacques van der Hars en Mattie Boomaars de combinaties beoordeelde legt uit waarom. “Bij de meeste combinaties vonden we als jury dat de pony’s een meer verzameld beeld mochten tonen. Veel pony’s hadden met wat meer uitstraling door de proef heen moeten komen om boven de 70% te kunnen scoren.”

70%-grens

Morgen mogen alle ruiters en amazones in Vorden bewijzen dat ze wel degelijk door de 70%-grens kunnen breken. Van Rooij is alvast positief gestemd. De dochter van Grand Prix-ruiter Artur van Rooij heeft dan weer een volledig fitte Jango ter beschikking. “Hij is een tijdje niet fit geweest. Daarom hebben we een half jaar de tijd genomen om hem weer rustig op de bouwen. Nu ziet alles er gelukkig weer goed uit.”

Aan Lara van Nek en Sanne Evers de taak om het Van Rooij opnieuw lastig te maken. Of misschien komt het gevaar wel van Robin Heiden, die in De Kroo met Colourfull Cannonball vierde werd en met zijn score van 67,14% ook al dichtbij de overwinning was. Wij wensen alle combinaties alvast heel veel succes!

Over de KNHS-Felix Hippisch Cup

De KNHS-Felix Hippisch Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties in de klasse Z2 dressuur te bevorderen. De wedstrijdenreeks dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming op weg naar het Europees Kampioenschap.

Tijdens deze dressuurcompetitie rijden de deelnemers de FEI landenproef pony’s. Om in aanmerking te komen voor de finale moeten combinaties op minimaal drie wedstrijden van start. De beste 12 combinaties verdienen een startbewijs voor de finale. In deze finale beginnen alle combinaties weer met een schone lei.
drs. Jos Felix RA/AA - Directeur en bedrijfsadviseur
drs. Jos Felix RA/AA
Directeur en bedrijfsadviseur

Kan ik je helpen?

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Meer actueel

​Hoe een jaarplan Equiception meer inzicht, grip én resultaat heeft opgeleverd
Referentie: Equiception

​Hoe een jaarplan Equiception meer inzicht, grip én resultaat heeft opgeleverd

Ondernemen zonder goed onderbouwd jaarplan is als paardrijden met je ogen dicht. Je komt een eind vooruit, maar vroeg of laat eindig je op de verkeerde bestemming.

Lees meer »
Zonder jaarplan ondernemen is als voetballen zonder doelen
Blog

Zonder jaarplan ondernemen is als voetballen zonder doelen

Een jaarplan verbetert jouw rendement aanzienlijk. Het geeft je namelijk inzicht om de juiste beslissingen te nemen. Het laat jou op een goede manier de competitie met jezelf aangaan.

Lees meer »
Mag een zieke werknemer op vakantie?
Blog

Mag een zieke werknemer op vakantie?

Het is bijna zomervakantie! Ben jij werkgever? Dan zal ook jouw personeel waarschijnlijk gaan genieten van hun welverdiende rust. Maar hoe zit dit eigenlijk met een werknemer die ziek is?

Lees meer »
Ondernemen zonder juridische hindernissen dankzij onze experts
Gratis tips en advies

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de nieuwste regels en wetten, de actueelste tips en de laatste adviezen.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

Goudplevier 123 8271 gb IJsselmuiden +31 (0)38 333 75 74 info@felix.nl
felix tandwiel linkedin instagram facebook