Evi van Rooij maakt kwartet zeges vol in Berlicum

Evi van Rooij blijft de zeges aan elkaar rijgen in de KNHS-Felix Hippisch Cup. Ook wedstrijd nummer vier in Berlicum sloot ze af als winnares. Met King Stayerhof’s Jango noteerde ze een A-kaderscore van 71,619%. Daarmee bleef ze ditmaal Lilli van den Hoogen met Martinez Candyman (70,619%) en Micky Schelstraete met Schierensees Mithril (69,810%) voor.

Lara wordt vijfde

Vooraf leek Lara van Nek de grootse uitdager van Evi van Rooij te worden. Ze stond in de vorige drie wedstrijden om de Felix Hippisch Cup nog naast de ongenaakbare amazone op het podium. Ditmaal moest ze met Baumann’s Despino achter de podiumbeklimmers en Tessa van Hemert met haar Noordhof’s Surprise (69,286%) genoegen nemen met de vijfde plaats. Van de jury ontving ze een waardering van 68,52%.

Ook bondscoach Imke Schellekens was van de partij in Brabant om de verrichtingen van haar pupillen te volgen. Ze was blij met wat ze zag. Die meiden zitten goed te rijden en de kopgroep is echt sterk”, vertelt ze. “De meesten hebben vorige week op de KNHS Indoorkampioenschappen gereden. Dat is voor deze combinaties natuurlijk een piekmoment, ik vind het knap dat ze dan nu ook alweer zo scherp waren.”

Super interessante groep

Hoewel ook Schellekens ziet dat er op sommige vlakken nog huiswerk te doen is, ziet ze veel potentie bij de toppers van het jonge deelnemersveld. “Bij een aantal combinaties zie je dat ze constant al goed scoren. En er zijn er ook een paar die steeds iets beter worden. Dit is gewoon een super interessante groep. We hebben er natuurlijk liever een paar te veel die het goed doen, dan dat we er niet genoeg hebben.”

De meeste combinaties heeft Schellekens in haar kort periode als bondscoach nu al meerdere keren gezien op wedstrijden en in de training. “Ik leer ze steeds beter kennen. Ik heb zelf geen ponyleerlingen in deze groep en kende ze eigenlijk niet. Daardoor kost het iets meer tijd en werk om ze te leren kennen. Maar het is ook een voordeel dat je op nul begint.”

Over de Felix Hippisch Cup

De KNHS-Felix Hippisch Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties in de klasse Z2 dressuur te bevorderen. De wedstrijdenreeks dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming op weg naar het Europees Kampioenschap. Tijdens deze dressuurcompetitie rijden de deelnemers de FEI landenproef pony’s.

Om in aanmerking te komen voor de finale moeten combinaties op minimaal drie wedstrijden van start. De beste 12 combinaties verdienen een startbewijs voor de finale. In deze finale beginnen alle combinaties weer met een schone lei.
drs. Jos Felix RA/AA - Directeur en bedrijfsadviseur
drs. Jos Felix RA/AA
Directeur en bedrijfsadviseur

Kan ik je helpen?

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Meer actueel

De spelregels bij een paard met (verborgen) gebreken
Blog

De spelregels bij een paard met (verborgen) gebreken

Het is de nachtmerrie van iedere verkoper of koper: de constatering van een (verborgen) gebrek bij het paard. Maar hoe te handelen als het wel zo is en hoe kun je het voorkomen?

Lees meer »
De rol van de commissionair bij de (ver)koop van paarden
Blog

De rol van de commissionair bij de (ver)koop van paarden

Treed je beroeps- en/of bedrijfsmatig op als commissionair / bemiddelaar bij de (ver)koop van paarden? Zorg dan dat jouw rol voor iedereen glashelder is. Waarom? Lees het hier.

Lees meer »
Paard gekocht of verkocht? Zorg voor een passend koopcontract!
Blog

Paard gekocht of verkocht? Zorg voor een passend koopcontract!

Heb jij alles zwart op wit staan over jullie (ver)koop van je paard of pony? Voorkom dat je later gedoe krijgt. Een koopcontract is een hele goede oplossing.

Lees meer »
Ondernemen zonder juridische hindernissen dankzij onze experts
Gratis tips en advies

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de nieuwste regels en wetten, de actueelste tips en de laatste adviezen.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

Goudplevier 123 8271 gb IJsselmuiden +31 (0)38 333 75 74 info@felix.nl
felix tandwiel linkedin instagram facebook