Blog

Slecht betalende debiteuren? Voorkom dat je zelf voor bank gaat spelen!

donderdag 16 jan 2020

​Ken je dat? Van die debiteuren die weer lang op zich laten wachten voordat ze jouw facturen betalen? En vervolgens sluit jij een (duur) krediet af omdat je écht geld nodig hebt. Wat nou als dit niet nodig was geweest omdat jouw debiteuren netjes op tijd betalen? Voorkom dat je zelf voor bank gaat spelen. Zorg dat die debiteuren geïnd worden. En je staat er niet alleen voor. Wij van Felix helpen jou graag de openstaande facturen te incasseren.

Niet betalende debiteuren zijn lastig. Ze zorgen ervoor dat jij ’s nachts wakker ligt en te vaak facturen afboekt. Daarmee loop jij keihard geld mis en dat is zonde. Tijd dus om die openstaande facturen te (laten) innen. Hoe wij van Felix jou hierbij helpen? Lees dan verder.

Vooraf

Voordat wij het incassotraject starten kijken we altijd even met jou mee. Hoe is het debiteurenbeheer verlopen? Voldoet de laatste aanmaning die je hebt gestuurd? Hanteer je bijvoorbeeld algemene voorwaarden met een contractuele rente? Voert de debiteur inhoudelijk verweer? Na een korte inventarisatie gaan we echt voor je aan de slag.

Online portaal

Je kunt je debiteuren gemakkelijk naar ons overdragen via ons online incassoportaal. Wij maken éénmalig voor jou een inlog aan. Vervolgens heb je 24/7 inzicht in de actuele status van al jouw dossiers. Ook nieuwe dossiers kun je op elk gewenst moment naar ons overdragen.

Incassotraject

Een incassobureau stuurt toch alleen maar een paar (dreig)brieven? Nee, wij niet. Wij benaderen jouw debiteur via verschillende kanalen en zitten er kort op. Zo sturen wij niet alleen brieven, maar bellen, sms’en en mailen wij vooral. Ook een debiteurenbezoek behoort tot de mogelijkheden. Wij weten als geen ander dat het van belang is debiteuren zo kort mogelijk te houden. Ook bij incasso geldt immers dat de aanhouder wint.

Klantrelatie

Incassobureaus, die helpen toch de relatie met je klant om zeep? Nee, een incassotraject hoeft alles behalve ten koste te gaan van de klantrelatie. Sterker nog: er tussenuit stappen geeft ondernemers vaak veel rust en voorkomt verdere escalatie met de klant. En wil jij graag een zachte aanpak voor jouw debiteur? Geen probleem. Laat het ons weten.

Einde incassotraject

Wij innen 9 van de 10 incassodossiers met succes. Lukt het toch niet om de vordering te incasseren en wil jij graag doorpakken? Ook dat kunnen wij voor je regelen. En doorpakken is niet alleen via het opstarten van een dagvaardingsprocedure. Wist je wel dat je meer mogelijkheden hebt? Zo zijn ook een faillissementsaanvraag of het leggen van conservatoir beslag ultieme drukmiddelen om een debiteur alsnog tot betaling te bewegen. En is doorpakken juridisch niet kansrijk? Ook dat hoor je van ons. Een eerlijk advies staat voorop.

Interesse?

Nieuwsgierig geworden of écht klaar met die ene vervelende debiteur? Wacht niet langer en neem contact met ons op via 038 – 333 75 74 of info@felix.nl. Wij helpen je graag verder!

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden