KNHS-FELIX HIPPISCH CUP: Lara van Nek jaagt op eerste zege

De derde wedstrijd van de KNHS-Felix Hippisch Cup vindt morgen plaats in het Hippisch Centrum van De Zwartewaterruiters in Genemuiden. Met nog drie wedstrijden te gaan voor de finale aanbreekt, zal Lara van Nek alles op alles zetten om Evi van Rooij te verslaan. In december en januari schreef Van Rooij al de eerste twee dressuurstrijden van de KNHS-Felix Hippisch Cup op haar naam.


Toptalenten

Bij de laatste wedstrijd in Vorden bleken de twee toptalenten al aan elkaar gewaagd. Evi werd daar met King Stayerhof’s Jango eerste en met Den Östrik’s Macho ook nog eens tweede. Lara, op de foto met haar paard Fariska, eindige vlak achter haar als derde met Baumann’s Despino. Een podiumplek die ze deelde met Micky Schelstraete en haar Elin’s Noncisdador.

Concurrentiestrijd

De mooie concurrentiestrijd zorgde ervoor dat in Vorden de 70%-grens maar liefst vier keer doorbroken werd. Iets wat geen enkele deelnemer tijdens de eerste wedstrijd in Nieuw en Sint Joosland nog lukte. Titelverdedigster Van Rooij (71% en 70,67%) kwam zelfs twee keer boven deze grens uit. Van Nek en Schelstraete noteerden bij dressuurstal Seren een score van 70,57%.

Meer rust in de wissels

Van Rooij was na de dressuurstrijd in Vorden goed te spreken over haar proeven. “Ik heb heel fijn gereden, het ging veel beter dan vorige keer”, vertelt ze. Toch ziet ze nog verbetering voor de wedstrijd van morgen: “In de wissels moet nog iets meer rust komen”. Wellicht ligt daar een kans voor Van Nek, die in Genemuiden in de ring komt met twee pony’s: Brouwershaven’s Nairobi en Baumann’s Despino.

Nieuwe bondscoach

Morgen is de eerste wedstrijd met Imke Schellekens-Bartels als bondscoach van de ponyruiters en Children. Zij volgde onlangs Monique Peutz op, die overstapt naar de Junioren, Young Riders en U25 dressuurruiters. Imke behoort in de sport als amazone en coach tot de absolute wereldtop. Ze deed in 2004 en 2008 mee aan de Olympische Spelen en is dressuurcoach niveau 5.

Geen onderschatting

“Ik heb gezien hoeveel voldoening mijn moeder uit haar carrière als bondscoach heeft gehaald. Zij heeft het tien jaar met veel succes gedaan. Ik weet wat er komt kijken bij deze taak, dus ik onderschat het niet. Ik blijf zelf wel actief in de dressuursport als deelnemer, maar daarnaast wil ik me ook graag verder ontwikkelen.” Vanaf deze plaats wensen wij Imke en alle deelnemende combinaties veel succes morgen in Genemuiden.

Over de KNHS-Felix Hippisch Cup

De KNHS-Felix Hippisch Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties in de klasse Z2 dressuur te bevorderen. De wedstrijdenreeks dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming op weg naar het Europees Kampioenschap.

Tijdens deze dressuurcompetitie rijden de deelnemers de FEI landenproef pony’s. Om in aanmerking te komen voor de finale moeten combinaties op minimaal drie wedstrijden van start. De beste 12 combinaties verdienen een startbewijs voor de finale. In deze finale beginnen alle combinaties weer met een schone lei.

drs. Jos Felix RA/AA - Directeur en bedrijfsadviseur
drs. Jos Felix RA/AA
Directeur en bedrijfsadviseur

Kan ik je helpen?

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Meer actueel

Update Noodloket (TOGS regeling): meer duidelijkheid over vestigingsvereiste!
Corona-helpdesk

Update Noodloket (TOGS regeling): meer duidelijkheid over vestigingsvereiste!

Eén van de voorwaarden is dat het bedrijf gevestigd dient te zijn buiten de woning. Maar hoe zit dat met de kapster met een salon aan huis? Of de hippisch ondernemer die op het erf woont?

Lees meer »
Help, mijn SBI-code staat niet in de lijst. Hoe krijg ik toch een tegemoetkoming? Help, mijn SBI-code staat niet in de lijst. Hoe krijg ik toch een tegemoetkoming?
Corona-helpdesk

Help, mijn SBI-code staat niet in de lijst. Hoe krijg ik toch een tegemoetkoming?

Geen tegemoetkoming € 4000 door onjuiste SBI-code? Lees dan snel verder!

Lees meer »
Mag een werknemer tijdelijk ander werk doen?
Corona-helpdesk

Mag een werknemer tijdelijk ander werk doen?

Het kan zijn dat er voor werknemers in hun eigen functie als gevolg van de coronacrisis minder werk is. Hoe kun je daarmee omgaan?

Lees meer »
Ondernemen zonder juridische hindernissen dankzij onze experts
Gratis tips en advies

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de nieuwste regels en wetten, de actueelste tips en de laatste adviezen.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

Goudplevier 123 8271 gb IJsselmuiden +31 (0)38 333 75 74 info@felix.nl