KNHS-FELIX HIPPISCH CUP: LARA VAN NEK GAAT ER VOOR IN BERLICUM

De vierde wedstrijd van de KNHS-Felix Hippisch Cup vindt morgen plaats bij Rijvereniging De Cowboys in Berlicum. Na de hattrick van Evi van Rooij en de dubbele podiumplaats voor Lara van Nek in Genemuiden, belooft het morgen een spannende wedstrijd te worden. Lara stond de afgelopen drie wedstrijden al drie keer naast Evi op het podium, maar gaat morgen haar uiterste best doen om het Evi moeilijk te maken.


Dubbele podiumplaats in Genemuiden

“De wedstrijd in Genemuiden ging op zich best wel goed”, zegt Lara van Nek, die daar met twee pony’s aan de start verscheen. Met Brouwershaven’s Nairobi werd ze tweede (68,57%) en met Baumann’s Despino derde (68%). Evi van Rooij veroverde met haar toppony King Stayerhof’s Jango in het Hippisch Centrum van De Zwartewaterruiters voor de derde keer op rij de eerste plek (71,38%). Van Nek vertelt: “Met Brouwershaven’s Nairobi ging ik een rustige en gecontroleerde proef. Hij liep heel netjes en de jury was ook tevreden. Nu nog proberen om het iets flitsender te maken. Met Baumann’s Despino maakte ik te veel foutjes. In draf liep hij heel goed, maar in galop mocht het wel iets rustiger, minder afgeraffeld.”

Volop in training

Ook in Berlicum verschijnt Lara van Nek met twee pony’s aan de start. Om haar oogappeltjes in topvorm te krijgen, traint de 13-jarige amazone uit Wijdewormeréén á twee keer per week bij Yessin Rahmouni. Rahmouni is een dressuurruiter die is opgenomen in het KNHS-trainersplatform, waarin alle toptrainers van Nederland vertegenwoordigd zijn. In 2012 nam hij voor Marokko deel aan de Olympische Spelen. Van Nek vertelt: “Ik rijd mijn pony’s een keer of vijf per week, zodat ze nog sterker en beter worden. Bij Pino gaat de draf steeds beter, daarom oefen ik in de trainingen vooral op de galop. Bij Tobi is dat net andersom.” Met twee kansen hoopt Van Nek op een mooie plek in Berlicum. Ze wil natuurlijk een keer die begeerde eerste plek bemachtigen in de Felix Hippisch Cup. “Mijn beide pony’s gaan goed. Met Brouwershaven’s Nairobi scoor ik tijdens internationale wedstrijden vaak beter dan tijdens nationale wedstrijden. Baumann’s Despino toont overal een constant beeld. Samen zijn wij echt vooruitgegaan de laatste tijd.”

‘Alles op alles zetten’

De tussenstand na drie wedstrijden in de Felix Hippisch Cup laat zien dat Evi van Rooij en Lara van Nek aan elkaar gewaagd zijn. “Of het in Berlicum lukt om Evi te verslaan, gaan we zien”, zegt van Nek. “Zij rijdt echt hele nette proeven, dus ik gun het haar ook wel. Maar ik kom natuurlijk om alles op alles te zetten in Berlicum. Hopelijk kan ik ook ooit een keer de eerste plaats veroveren.” Van Rooij staat na drie wedstrijden bovenaan in de tussenstand. Maar met nog drie wedstrijden te gaan, kan er nog van alles gebeuren voor de finale. “Een grote fout en je eindigt onderaan. Je weet nooit wat een pony of jijzelf kan doen tijdens een wedstrijd”, zegt Van Nek. “Ik ga gewoon mijn best doen”, vervolgt ze.

Over de KNHS-Felix Hippisch Cup

De KNHS-Felix Hippisch Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties in de klasse Z2 dressuur te bevorderen. De wedstrijdenreeks dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming op weg naar het Europees Kampioenschap.

Tijdens deze dressuurcompetitie rijden de deelnemers de FEI landenproef pony’s. Om in aanmerking te komen voor de finale moeten combinaties op minimaal drie wedstrijden van start. De beste 12 combinaties verdienen een startbewijs voor de finale. In deze finale beginnen alle combinaties weer met een schone lei.

drs. Jos Felix RA/AA - Directeur en bedrijfsadviseur
drs. Jos Felix RA/AA
Directeur en bedrijfsadviseur

Kan ik je helpen?

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Meer actueel

De spelregels bij een paard met (verborgen) gebreken
Blog

De spelregels bij een paard met (verborgen) gebreken

Het is de nachtmerrie van iedere verkoper of koper: de constatering van een (verborgen) gebrek bij het paard. Maar hoe te handelen als het wel zo is en hoe kun je het voorkomen?

Lees meer »
De rol van de commissionair bij de (ver)koop van paarden
Blog

De rol van de commissionair bij de (ver)koop van paarden

Treed je beroeps- en/of bedrijfsmatig op als commissionair / bemiddelaar bij de (ver)koop van paarden? Zorg dan dat jouw rol voor iedereen glashelder is. Waarom? Lees het hier.

Lees meer »
Paard gekocht of verkocht? Zorg voor een passend koopcontract!
Blog

Paard gekocht of verkocht? Zorg voor een passend koopcontract!

Heb jij alles zwart op wit staan over jullie (ver)koop van je paard of pony? Voorkom dat je later gedoe krijgt. Een koopcontract is een hele goede oplossing.

Lees meer »
Ondernemen zonder juridische hindernissen dankzij onze experts
Gratis tips en advies

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de nieuwste regels en wetten, de actueelste tips en de laatste adviezen.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

Goudplevier 123 8271 gb IJsselmuiden +31 (0)38 333 75 74 info@felix.nl
felix tandwiel linkedin instagram facebook