​Cijfers als financieel cabaret? Zo creëer je meer rendement voor jouw bedrijf!

Vrolijk door het leven gaan en plezier beleven aan jouw financiële bedrijfscijfers? Dit lijkt voor jou als ondernemer misschien een onmogelijke combinatie. Je werkt keihard, hebt enthousiaste klanten, maar houdt zelf onderaan de streep (te) weinig tot niks over. Kleine veranderingen maken vaak een wereld van verschil. Met het juiste inzicht wordt het behalen van méér rendement als een cabaretvoorstelling: plezierig, relaxed, met een lach op jouw gezicht. Alleen van een ‘avondje uit’ maken wij graag ‘een jaartje uit’!

Doe snel de gratis online rendementsscan van jouw situatie en zie direct het resultaat!

Aandacht

Hoe wij dat doen? Met aandacht, inzicht en groei. Dé drie pijlers waarop we jou en jouw bedrijf laten drijven. “We geven aandacht door je situatie grondig te bekijken”, legt Jos Felix uit. “We kijken daarbij niet alleen naar de jaarcijfers, maar vragen ook naar jouw privéleven. Kun je rondkomen? Waar droom je van? Waarom ben je voor jezelf begonnen? Wij maken een jaarplan en gaan meerdere keren per jaar met jou om tafel om mee te kijken en waar nodig bij te sturen.”

Inzicht

Daarmee verschaffen we jou als ondernemer dé belangrijkste tool om tot juiste veranderingen in bedrijfsprocessen te komen: inzicht. “Met alleen een jaarrekening ben je er niet”, vertelt Jos. “Die is handig voor de btw- en belastingaangifte. Maar hiermee krijg je niet de benodigde info om doelstellingen te behalen. We kijken echt naar de activiteiten binnen jouw bedrijf en richten daar de administratie efficiënt op in. Een dashboard in onze managementsoftware maakt vervolgens voor jou zichtbaar wat de meetpunten en doelstellingen zijn. Deze kun je op ieder moment real time inzien.”

Groei

Met deze actuele cijfers kun je als ondernemer een blik in de toekomst werpen en daarop tijdig reageren en bijstellen. “Wanneer je doelstellingen behaalt, volgt de groei vanzelf”, gaat Jos verder. “Maar we maken ook een analyse van het verbeterpotentieel. We delen omzet in categorieën in. Waar verdien je aan? Op welke producten? En waar maak je verlies op zonder dat je het doorhebt? Je kan dan de keuze maken: ga ik hier mee door of pas ik de prijzen aan?”

Financieel cabaret

Hierdoor worden jouw financiële cijfers als een avondje cabaret. “Het is leuk, gemakkelijk, je voelt je relaxed en lacht de longen uit je lijf”, legt Jos uit. “In de pauze drink je een drankje en eet je wat lekkers. Aan het einde van de avond vertrek je met een veel prettiger gevoel dan toen je aankwam. Met veel meer energie! Zo is het bij ons ook. Fijn contact, een lekkere bak koffie, heldere inzichten en uiteindelijk een beter resultaat. Bij ons is het alleen geen ‘avondje uit’, maar ‘een jaartje uit’, haha.”

Vier sessies

Om dit te bereiken, plannen we vier sessies in. Daarbij kijken we naar de kostenanalyse, capaciteit & organisatie, bedrijfsprocessen & prijszetting en commercieel gedrag. Als voorbeeld noemt Jos twee bouwbedrijven. “De een had het super druk en klanten waren enthousiast. Voor zijn gevoel had hij een goede verkoopprijs. Toch kampte hij met geldgebrek. Wij hebben toen een kostenanalyse gemaakt. Waar rekende hij mee, wat was zijn marge? Hij had jaren geleden eens bepaald dat de kostprijs van zijn werknemers 45 euro was. Maar in de tussentijd was zijn bedrijfsvoering en dienstverlening helemaal veranderd. De kostprijs bleek op basis van onze berekening en de maximale capaciteit nu véél hoger te liggen. Tijdens het gesprek al kwam de ondernemer ook tot dat inzicht. Binnen no time wist hij 15.000 euro te benoemen die hij extra kon factureren.”

Het andere bouwbedrijf kwam na onze analyse tot een heel simpele verandering in de werkwijze, die hem op jaarbasis 20.000 euro opleverde. Jos: “Door simpelweg de aanhangers dezelfde dag te legen en opnieuw te vullen, zodat de werknemers de dag erna meteen om 8.00 uur konden vertrekken. Dat ene kwartiertje per dag, per acht werknemers, kan een wereld van verschil maken.”

Boek jouw financiële cabaretvoorstelling

Benieuwd hoe wij van jouw bedrijfscijfers een financiële cabaretvoorstelling maken? Jouw meer plezier en rust bezorgen in ondernemen? En het rendement en jouw financiële ruimte verhogen? Neem contact met ons op voor een advies op maat! Al zelf even kijken wat de impact is van rendementsverbetering op jouw omzet? Doe dan snel de rendementsscan van jouw situatie en zie direct het resultaat!

drs. Jos Felix RA/AA - Directeur en bedrijfsadviseur
drs. Jos Felix RA/AA
Directeur en bedrijfsadviseur

Kan ik je helpen?

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Meer actueel

De spelregels bij een paard met (verborgen) gebreken
Blog

De spelregels bij een paard met (verborgen) gebreken

Het is de nachtmerrie van iedere verkoper of koper: de constatering van een (verborgen) gebrek bij het paard. Maar hoe te handelen als het wel zo is en hoe kun je het voorkomen?

Lees meer »
De rol van de commissionair bij de (ver)koop van paarden
Blog

De rol van de commissionair bij de (ver)koop van paarden

Treed je beroeps- en/of bedrijfsmatig op als commissionair / bemiddelaar bij de (ver)koop van paarden? Zorg dan dat jouw rol voor iedereen glashelder is. Waarom? Lees het hier.

Lees meer »
Paard gekocht of verkocht? Zorg voor een passend koopcontract!
Blog

Paard gekocht of verkocht? Zorg voor een passend koopcontract!

Heb jij alles zwart op wit staan over jullie (ver)koop van je paard of pony? Voorkom dat je later gedoe krijgt. Een koopcontract is een hele goede oplossing.

Lees meer »
Ondernemen zonder juridische hindernissen dankzij onze experts
Gratis tips en advies

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de nieuwste regels en wetten, de actueelste tips en de laatste adviezen.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring ».

Goudplevier 123 8271 gb IJsselmuiden +31 (0)38 333 75 74 info@felix.nl
felix tandwiel linkedin instagram facebook