“We kunnen als bedrijf nu monitoren en bijsturen. De prognose wordt realiteit”

vrijdag 03 sep 2021

Voegbedrijf Heldoorn blinkt uit in het weer tot leven brengen van monumentale gebouwen. Wij op onze beurt brachten de financiële cijfers van dit gerenommeerde restauratiebedrijf uit IJsselmuiden tot leven. Met een jaarplan heb je als ondernemer op ieder moment real time inzicht in jouw geldstromen en liquide middelen. Waardoor ondernemen een stuk makkelijker, doelgerichter én leuker wordt!

“Dit was helemaal nieuw voor ons”, vertelt mede-eigenaar Frederik Heldoorn. “Felix adviseerde ons om een begroting voor het komende jaar te maken. Dat was best lastig, omdat wij van tevoren niet altijd weten wat voor projecten zich aandienen. Maar we weten wél wat we aan kosten hebben en wat we minimaal moeten draaien om dat eruit te hebben. Ook beschikken we natuurlijk over de cijfers van afgelopen jaren. Dat werd allemaal meegenomen in onze begrotingsmix.”

Rust in ondernemen

Een jaarplan biedt jouw bedrijf inzicht, rust en bewustwording. Zo bespreken we met Voegbedrijf Heldoorn ieder kwartaal de cijfers. “Felix zet dan de werkelijkheid af tegen de prognose”, legt Heldoorn uit. “Dat is heel prettig. Zijn er afwijkingen? Zo ja, waar zitten die? Hebben we extra kosten? Zijn die verklaarbaar? We kunnen als bedrijf monitoren en bijsturen. De prognose wordt realiteit. Ik weet nu precies wat er gebeurt aan de kostenkant en wat we moeten doen om dat weer gelijk te trekken.”

Draaien aan de knoppen

Zo verliep het eerste kwartaal erg positief voor de erkende restauratie-expert. Heldoorn: “Dan weet je ook: als het tweede kwartaal tegenvalt, kunnen we dat opvangen. Die rustgevende kennis waren we niet gewend. Het is echt een document dat leeft.”

Voorheen werkte Voegbedrijf Heldoorn een heel jaar lang keihard en bekeek het pas achteraf de jaarcijfers. “Maar ja, dan doe je er niet zo veel meer aan… Als we nu ergens aan een knop draaien, weten we wat er gebeurt in het proces. We kunnen de knop naar rechts draaien om de omzet te laten groeien. Maar soms is het beter om de knop in het midden te laten of naar links te draaien. Want dan is het rendement veel beter.”

Competitie met jezelf aangaan

Een bijkomstig voordeel van een jaarplan is dat het jou als ondernemer de competitie laat aangaan met jezelf. Dat merkt Heldoorn ook. “We doen er alles aan om de gestelde doelen in de prognose te halen. We hebben dat samen in goed overleg opgesteld. Je wilt dan ook dat het matcht met de werkelijkheid.”

Fijne samenwerking

Voegbedrijf Heldoorn is blij met de samenwerking met Felix. “Ze begrepen direct waar de knelpunten zaten”, vertelt Heldoorn. “We voelen ons niet één van de vele klanten, maar ze horen ons ook echt, weten wat we doen en wat de aandachtspunten zijn. Dat persoonlijke is de kracht van Felix. Daarom hadden we vanaf het eerste moment ook het gevoel dat deze accountant goed bij ons zou passen. Wij doen apart werk, niet iedereen heeft daar kijk op. Wij draaien grote projecten van soms een half jaar of een jaar. We zijn niet een winkel die aan het eind van de week kan zien wat de omzet was. We zijn blij met iemand aan de zijlijn die, ondanks de onzekerheden die horen bij ons werk, goed sturing kan geven.”

Maak ook voor jouw bedrijf een jaarplan

Geïnspireerd geraakt? Wil je ook rust en tegelijkertijd jouw bedrijf laten groeien met een jaarplan? Felix helpt je graag verder! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden