Van aanmanen tot innen: jouw verdiende geld op je rekening

woensdag 30 nov 2022

Een klant die niet betaalt, hoe vervelend! Jij zit te wachten op je geld maar er komt niks. En dat terwijl je debiteur soms gewoon lekker met vakantie gaat of andere investeringen doet. Niets is zo onbevredigend dan wanneer jij jouw werk hebt geleverd zonder dat daarvoor wordt betaald. Maar wat kun je er aan doen? Hoe kun je het voor zijn? Of welke mogelijkheden zijn er om alsnog je geld te krijgen? Onze juristen vertellen je het graag.

Kleine lettertjes en facturen

Je klanten laten betalen voor jouw factuur. Het begint helemaal aan de voorkant. Wat spreek je af met je klant. Dat de algemene voorwaarden, ook wel de ‘kleine lettertjes’ genoemd, van grote betekenis zijn weten wij bij felix. maar al te goed. Hieraan kan je namelijk de klant houden wanneer hij zijn (betalings)afspraken niet nakomt.

Om onbetaalde klanten voor te zijn, is het belangrijk dat je goede set algemene voorwaarden hebt. In deze algemene voorwaarden kan jij jouw klant preventieve prikkels geven om tijdig te betalen. Zo kun jij daarin de hoogte van de oplopende rente en incassokosten afspreken wanneer de klant niet betaalt. Verder kan voorwaarden opnemen waaronder jij jouw werk of dienst verleent. Hierop kun je wijzen, mocht daarover onenigheid ontstaan. Zo sta je sterk tegenover jouw debiteur wanneer dat nodig is. Daarnaast is het belangrijk dat je je facturen tijdig verstuurd. En tip: gebruik je factuur als marketingmiddel, leuker om te krijgen dus ook om te betalen!

Goed debiteurenbeheer is het halve werk

Daarnaast is het belangrijk om een strak debiteurenbeheer te hebben. Als jij bovenop je facturen zit, weten klanten ook waar ze aan toe zijn. Ben je laks? Dan volgen jouw klanten jouw voorbeeld hierin en zijn ze ook laks. Daarbij komt dat je klanten vaak de beste smoesjes hebben waarom ze niet betalen of wanneer ze gaan betalen. Dit kan hoop frustratie opleveren. Graag neemt felix. jou die zorg uit handen en realiseert door middel van een strak debiteurenbeleid een strak betalingsbeleid.

Incassotraject

Jammer genoeg zijn er klanten die alsnog niet betalen, ondanks alle verstuurde herinneringen en/of aanmaningen. Een factuur afboeken wil je zeker niet en is ook minder onschuldig dan je denkt. Onze juristen kunnen na een strak debiteurenbeleid te hebben gevoerd, meteen overschakelen naar het incassotraject. Door onze succesvolle incasso-aanpak zien wij dat in dit stadium 9 van de 10 incassodossiers alsnog worden geïnd. Meer weten over onze succesvolle incasso-aanpak? Lees het hier.

De rechter erbij: procedure & beslaglegging

Als je alle voorgaande stappen hebt gezet en dit jammer genoeg nog allemaal niet tot het gewenste betalingsresultaat leidt, dan is het logisch dat je hier een moedeloos gevoel van krijgt. Maar er zijn nog meer mogelijkheden: rechterlijke procedure, beslaglegging of een sommatie-exploot. Samen met een specialist kijken we naar jouw situatie en deinzen we niet terug voor het treffen van rechtsmaatregelen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jouw debiteur alsnog betaald en dat jij krijgt waar jij recht op hebt.

Dure procedures voor zijn

Door een goede set algemene voorwaarden, opdrachtbevestiging en correct debiteurenbeheer, zorg je ervoor dat je veel sterker staat. Zo weet een debiteur ook wat hij kan verwachten en zal hij sneller betalen. Want wanneer hij meer moet betalen naarmate hij zijn betaling uitstelt, zal hij eerder betalen om te voorkomen dat het factuurbedrag niet stijgt. Een snelle betaling scheelt jou weer een hoop kosten voor procedures, wachten op je geld en stress of je het geld wel krijgt. Onze specialisten regelen dit graag voor jou!

Meer weten?

Heb jij een vraag voor onze specialisten, wil jij weten of jouw situatie grote kans heeft om te slagen of wil je meer weten over onze manier van werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 038 – 333 75 74 of info@felix.nl.

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden