Blog

Hippisch leerbedrijf? Maak gebruik van de subsidieregeling praktijkleren!

donderdag 02 jun 2022

Heb jij als hippische ondernemer het afgelopen schooljaar stagiairs begeleid? Dan kan het zijn dat er voor jou een mooie kans op tegemoetkoming klaar ligt! Mogelijk kom jij in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren. Benieuwd wat je moet doen om aanspraak te maken op deze subsidie? Lees dan snel verder.

Wat is de subsidie praktijkleren?

Onervaren medewerkers opleiden en begeleiden op de werkvloer is belangrijk, juist als hippische ondernemer. Maar deze begeleiding kost jou als werkgever ook geld. De overheid wil begeleiding en opleiding op de werkvloer stimuleren en ondersteunen met de subsidie praktijkleren. De subsidie praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Je kunt vanaf 2 juni weer subsidie aanvragen voor de begeleiding in het schooljaar 2021/2022. Het schooljaar 2021/2022 loopt van 1 augustus 2021 tot en met 31 juli 2022.

“Jij krijgt beter opgeleid personeel en zij zijn beter voorbereid op de arbeidsmarkt.”

De subsidie is onderverdeeld in verschillende onderwijscategorieën. Per categorie verschilt het beschikbare budget. Enkele voorbeelden van categorieën zijn: vmbo-leerlingen die een leerwerk traject volgen, BBL-ers, en entree vmbo. Wil je weten welke categorieën er nog meer zijn en wat jouw kansen op subsidie zijn? Neem dan contact op met onze adviseur Wilbert Prins via 038 – 333 75 74.

Extra subsidie BBL-leerplek sectoren landbouw, horeca en recreatie

De subsidieregeling praktijkleren wordt tot en met het schooljaar 2021/2022 uitgebreid met een extra deel. Erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunnen bovenop de gebruikelijke subsidie praktijkleren een extra subsidiebedrag aanvragen als zij een BBL-leerplek aanbieden.

Bij de aanvraag van het basisbedrag van de subsidieregeling praktijkleren moet je melden of je behoort tot de sector landbouw, horeca of recreatie. Belangrijk is dat je hoofdactiviteit bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staan onder één van de SBI-codes voor landbouw, horeca of recreatie. Deze registratie moet gedurende het studiejaar waarin de leerplek wordt verzorgd en in ieder geval op het moment van aanvragen correct zijn. Je kunt de SBI-code niet met terugwerkende kracht wijzigen om in aanmerking te komen voor de extra subsidie. Bekijk hier de SBI-codes voor de landbouw, horeca of recreatie.

Voorwaarden

  • Jouw bedrijf dient een erkend leerbedrijf te zijn of door de onderwijsinstelling aangemerkt te zijn als bedrijf/organisatie die een goede begeleiding geeft (in het geval van hbo/promovendi en toio’s);
  • Er wordt gewerkt op basis van een geldige (praktijkleer)overeenkomst;
  • De beroepsopleiding is diplomagericht en de opleiding is opgenomen in het Crebo- of Croho-register van DUO;
  • De beroepsopleiding van de leerling/student/deelnemer valt onder de gedefinieerde sectoren die onder deze subsidieregeling zijn aangewezen.

Hoe ontvang ik de subsidie?

Voldoe jij aan bovenstaande voorwaarden? Laat dan geen geld liggen. Stuur de kopieën van de praktijkovereenkomsten naar lonen@felix.nl. Wij nemen contact met je op en vragen de subsidieregeling vervolgens voor je aan. Heb je nog vragen? Scroll iets naar beneden en gebruik ons contactformulier. Wij helpen je graag!

Lees verder

Logo felix.
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
Duurzaamheid
felix. en duurzaamheid
Lees het hier
Daar word jij wijzer van
Gratis tips afgestemd op jouw branche
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe regelgeving en andere nieuwswaardigheden.
felix. © 2024 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden